Amikor nem vagy biztos benne, hogy ez a kapcsolat túl fogja élni

„Magasztallak téged, mert félelmes és csodálatos vagy; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt. Csontjaim nem voltak rejtve előtted, amikor titkon formálódtam, mintha a föld mélyén képződtem volna.”

Zsoltárok 139: 13-14

Ismerem a szívszorító reménytelenséget, azt, amikor egy kapcsolat felbomlik.
A csendet. Az elutasítást. A kemény szavakat. A ridegséget. A kérdéseket. A válaszok hiányát. A fájdalmat.
Miért csak akkor hívják az altató orvost, amikor műtét közben felvágják az embert? Amikor érzelmileg tépnek fel, az sem kevésbé fájdalmas.
Ezért fáj a szívem mindazokért, akik ma egy nehéz kapcsolatban élnek... és azon tűnődnek, hogy vajon sikerül-e nekik, vagy hogy ez a kapcsolat túl fogja-e élni. Talán te vagy az. Ha igen, akkor nagyon sajnálom. Legyen szó barátról, szülőről, házastársról vagy bárki másról, akit nagyon szeretsz, személyesen ismerem azt a mély fájdalmat, amikor az egyik fél lemondó, miközben a másik még mindig próbálkozik. Pánik tör rád, amikor kétségbeesetten szeretnéd, hogy a másik ember felébredjen, hogy hagyja abba a rombolást.
Az általad tapasztalt helyzet sokkal bonyolultabb annál, hogy egyszerű válaszokkal álljak elő. De szeretnék neked egy ugródeszkát adni, amelyen megállhatsz, bármilyen nehéz párkapcsolati helyzetben is találod magad:
Döntsd el még ma, hogy méltó vagy rá.
Mert az vagy. Méltó. Lehet, hogy nem érzed úgy. De egy gyors pillantás a Zsoltárok 139:13-14-re biztosít arról, hogy igenis méltó vagy rá:
„Magasztallak téged, mert félelmes és csodálatos vagy; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt. Csontjaim nem voltak rejtve előtted, amikor titkon formálódtam, mintha a föld mélyén képződtem volna.”
Egy szerető Isten "félelmetes és csodálatos teremtménye" vagy, aki törődik veled. Aki szeret téged. És inkább Isten szilárd Igazságára hagyatkozom, mint a szeszélyes érzések hullámvasútjára.
Gyönyörű vagy, magával ragadó, okos és tehetséges. De ha egy olyan kapcsolatban élsz, amely tele van rendellenes dolgokkal, megoldatlan problémákkal és frusztráló kommunikációval, akkor gyanítom, hogy kicsit kevesebbnek érzed magad mindazoknál, amiket leírtam.
A rossz kapcsolatok nagyon meg tudnak törni egy nőt. És ha olyan vagy, mint én, amikor úgy érzed, hogy megtörtél, a körülötted lévő szeretteid a legrosszabbat kapják. Aztán a fájdalomra és a szorongásra rátelepszik a megbánás, a szégyen és az az érzés, hogy elvesztetted önmagad. Elvesztetted azt a lányt magadban, aki olyan pozitív és boldog volt, és készen állt arra, hogy megküzdjön a világgal.
Súghatok neked egy apró igazságot? Az egyetlen módja annak, hogy visszaszerezd önmagad, ha feljössz levegőért, és visszaemlékezel: Méltó vagy, mert az univerzum Teremtője azt mondja, hogy az vagy.
Akkor méltóan cselekedhetsz. Tedd félre az érzelmi kínjaidat, hogy józan döntéseket hozhass magadnak. Azt nem tudod irányítani, hogy mások hogyan viselkednek és reagálnak, de azt igen, hogy te hogyan viselkedsz és reagálsz. Készíts egy tervet. Beszélgess bölcs emberekkel, akik szeretnek téged. Találkozz egy keresztény tanácsadóval, aki végig járja veled ezt a nehéz utat. Húzz meg néhány egészséges és hasznos határt ezen a kapcsolaton belül, ha szükség van rá. Imádkozz tiszta gondolatokért, mert Jézus segítsége az igazi forrás.
Jézus lát. Ő tudja. Szeret. És Ő fog irányítani téged, amíg Vele maradsz. A Jézushoz intézett őszinte segélykiáltások nem maradnak meghallgatás nélkül.
Imádkozom, hogy a kapcsolat, amelyben most harcolsz, túlélje. Minden porcikámmal azért imádkozom, hogy így legyen. De ha mégsem, akkor leginkább azért imádkozom, hogy az a gyönyörű nő, aki vagy, felülemelkedjen mindazon, ami szétesett, még mindig erősen ragaszkodva az egyetlen véleményhez, ami számít - annak véleményéhez, aki örökre méltónak nevez téged.


Drága Uram! Amikor életem kapcsolataiban küszködöm, úgy érzem, hogy a fájdalom és a félelem annyira felemészt. Kérlek, segíts rajtam. Ragaszkodnom kell a Te igazságodhoz, hogy méltó vagyok. Istenem, kérlek, mutasd meg nekem azokat a bölcs és gyógyító lépéseket, amelyeket most azonnal megtehetek. Jézus nevében, Ámen.

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2022/10/20/when-you-arent-sure-that-relationship-is-going-to-make-it
fotó: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/szemely-no-kez-sotet-2935814/

Megjegyzések

  1. Köszönöm Amen

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Istennek a drága üzenetét.

    VálaszTörlés
  3. Koszonom a batorito uzenetet.

    VálaszTörlés
  4. Egyedül lehetelen de Istennel minden lehetséges💕💕

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Uram köszönöm!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések