A megfelelő szavak

„Mint az aranyalma ezüsttányéron, olyan a helyén mondott szó.” Péld 25,11


Mondott már valaki olyasmit neked, amitől értékesebbnek, különlegesebbnek érezted magad, mint azelőtt?

Ez játszódott le Jill és Leanne között. Jill egy kosárlabdacsapat edzője volt, melyben Leanne 13 éves lánya, Shelby is játszott. Pár évvel később, főiskolás korában, Shelby súlyosan megsérült. Jill bátorító szavakkal, imádsággal állt végig mellette, leveleiben olyasmiket írt neki, amikre Shelbynek nagyon nagy szüksége volt.

Egy nap Leanne levelet írt Jillnek, amiben megköszönte Shelby életének alakulásában játszott szerepét. Leírta, milyen különleges embernek ismerte meg Jillt, „világító fénynek” nevezte, mely beragyogta sokak – köztük az ő családjának – életét.

Leanne nem tudhatta, hogy hónapok múlva Jill egyik este kételyekkel telt lélekkel tér haza üres lakásába, s úgy érzi, nincs értelme az életének. Klinikai depresszióval küzd, nem tud szabadulni saját értéktelenségének tudatától, öngyilkosságot fontolgat. Életén töprengve előveszi naplóját, s ahogy kinyitja, kihull belőle egy levél, és Jill újraolvassa Leanne szavait.

Isten Leanne szavait használta fel, hogy ráébressze Jillt, van még célja, értelme az életének. A megfelelő szavak a megfelelő időben.

Egy másik embertől hallott bátorító, dicsérő szavaknak sorsfordító hatásuk lehet ránk. Ha pedig mi hiszünk valakiben, Isten rajtunk keresztül sugározhat önbizalmat és biztonságot felé, amikor kétségekkel és elbizonytalanodással küzd.

Sosem felejtem el, hogy egyszer Janet barátnőm megköszönte azokat a szavakat, amiket szívemből írtam neki hálám kifejezéseként egy képeslapon. Számomra csak köszönetnyilvánító képeslap volt, de neki sokkal több. Isten mélyen megérintette a szívét a szavaimmal. Viszonzásul arra bátorított, hogy írjak mást is. Imái és az, hogy hitt bennem, a bizonytalan kismamában, rávettek, hogy írjak egy bibliatanulmányt.

Isten azt a tíz év előtti kis tanulmányt használta fel, hogy megmutassa rám vonatkozó tervét, és a későbbi író elkezdjen kifejlődni bennem. Egy asszonytársamat használta fel arra, hogy segítsen megtenni az első lépést, egy embert, aki jobban hitt bennem, mint én saját magamban.

A megfelelő szavak a megfelelő időben.

Talán neked ma van szükséged rájuk. Ha igen, hát szóljon hozzád Isten kinyilatkoztatásain keresztül:

- Kiválasztott vagy, királyi papnő, szent asszony, Isten tulajdonba vett lánya, hogy hirdesd nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el téged. 1 Pt 2,9

- „Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!” Drágának tartalak, becsesnek, szeretlek téged. Iz 43, 1; 4

- Az ő alkotása vagy, akit Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített neked Isten, hogy azok szerint élj. Ef 2,10

- Mindezek felett diadalmaskodsz Az által, aki szeret téged. Róm 8,37

A megfelelő szavak a megfelelő időben.

Jussanak el Isten kinyilatkoztatásai lelked azon szögleteibe, amelyeknek bátorításra van szükségük. S ha ez megtörtént, kérd Jézust, mutassa meg, hogyan oszthatod meg őket másokkal. Talán van valaki a környezetedben, akinek épp most van rájuk nagyon nagy szüksége.

Uram, minden nap szükségem van biztatásaidra. Vezess mindig olyan kinyilatkoztatásokhoz Igédben, melyek feltöltenek, amikor kimerülök, újraépítenek, ha összeomlok. Segíts, hogy meglássam, és hinni tudjak abban, amilyennek Te látsz engem, és add, hogy meg tudjam ezt osztani másokkal is. Kérlek, juttasd el mindig hozzám a megfelelő szavakat a megfelelő időben. Jézus nevében, Ámen.





(forrás:Encouragement for today, 2011.02.08.
www.proverbs31.org
Renee Swope
fordítás:eszmelkedesek.blogspot.com
fotó:pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések