Olvasói gondolatok - Összetört szív

“ Közel van az Úr a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megerősíti.” Zsoltárok 34:19 “Parancsolataid útján járok, mert szabaddá tetted a szívemet.” Zsoltárok 119:32

Gyógyíthatatlan sebek

Vannak az ember életében olyan fájdalmak, sebek, amiket nagyon nehéz gyógyítani. Olyan csalódások, amik végigkísérik életünket, vissza-visszatérnek idők múltán is. 

Elég ha visszagondolunk gyerekkorunkra vagy egy fájó emlékre és máris összeszorul a szívünk. Pedig már régen történtek...és mégis olyan rosszul estek, olyan bántóak voltak, hogy nyomot hagynak a lelkünkben...Amikor úgy éreztük, ezt nem érdemeltük volna meg. De mégis ottvannak, nem hagynak nyugodni. Ilyenkor gyorsan elhessegetjük őket, próbálunk másra gondolni...Vagy amikor látjuk, tapasztaljuk hogy a környezetünkben élőkkel, vagy közeli családtagunkkal történik olyan nem várt esemény hogy megdöbbenünk. Hogy mennyire le tud húzni valakit a mélybe egy szakítás, egy csalódás, és úgy érzi, becsapták, minden amiben addig hitt, szertefoszlik, összeomlik...megsebzi a lelkét ha elhagyják és nem érti hogy mindez miért történt meg éppen vele...vagy amikor a hatalmába keríti egy olyan érzés, hogy most mindent itthagy, ki akar menekülni és csak futni valahová, máshová csak innen el, mert megbántották, megalázták és csak abban lát kiutat ha kitör ebből az értelmetlen vitából, harcból... és csak azt szűri le ebből, csak azt érzi, hogy nem szeretik, nem tartják fontosnak éppen ott, ahol a legnagyobb szüksége lenne erre...milyen emberiek, milyen mindennaposak ezek az érzelmek. Engem is sokszor a hatalmukba kerítenek és azt súgják: menj el, ez a könnyebb megoldás… 

De a pillanatnyi sértettség, a bosszúvágy és az a gondolat hogy majd én megmutatom...nincs igazad amikor bántasz, valahogy vissza kell vágnom...nem ezek az igazi gyógyítók mert csak még rosszabb lesz a következmény, csak még jobban eltávolítanak minket attól, hogy visszataláljunk egymáshoz. A harag nem fog minket lecsillapítani, a harag nem fogja engedni hogy megbocsássunk egymásnak. A keserűség méreg a léleknek. 

Drága Barátnőm! Tudom hogy egyszer összetörték a szíved, tudom hogy nagyon nehéz lehet neked.De ne engedd hogy ez a bizonyos hang megtelepedjen a lelkedben...ne engedd hogy tovább sodorjon, mert megbetegít. Te értékes vagy, Isten szeret. Még akkor is, ha hibáztál, akkor is ha úgy érzed, mindenki elhagyott...mert van remény arra hogy kijuss ebből a helyzetből...Melletted van a te gyógyítód. Jézus. Ő az aki rendet tud tenni, aki meg tud vígasztalni, aki összeforrasztja a te összetört szíved. Az idő múlik. A sebeid begyógyulnak ha nem is teljesen mert a sebhelyek megmaradnak. De ha odaadod Neki a szíved minden egyes darabját, Ő darabonként visszailleszti és újat varázsol belőle. Szabaddá tesz. Bízd rá magad és az eredmény egészen más lesz mint amit vártál. Meg fogsz erősödni. 

Drága Uram! Köszönöm hogy Te mindig itt vagy mellettem, van kihez fordulnom. Nem egyszerű ez a földi élet, sőt sokszor úgy érzem hogy nagyon nehéz. De Te közel vagy Uram és meggyógyítasz. Imádkozom azokért, akiknek összetörték a szívét, megsebezték a lelkét. Kérlek légy velük és erősítsd meg őket hogy megszabaduljanak a terhektől amik most rájuk szakadnak. Mert csak Te vagy képes erre. Jézusom, hallgasd meg könyörgésemet.Ámen.


Barnóczki Sarolta


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések