Sebhelyeid gyönyörűek Isten szemében

Az Úr megváltottai mondják el történetüket.

107. Zsoltár, 2. vers angol fordítás szerint




Több sebhely is van a testemen. Az egyik például a homlokom közepén, melyet egy kavics csatában kaptam nyolc éves koromban. Aztán van egy az ajkamon is, amit akkor szereztem, amikor engedetlen voltam, és átszaladtam egy forgalmas úton nyolc éves koromban, elestem, és egy szög felhasította a számat. És van egy a lábszáramon is, amit szintén az engedetlenségem folytán szereztem: tizenkét éves koromban megpróbáltam leborotválni a lábamat.

Persze, nem minden sebhelyemhez fűződik vicces történet. Például a hasam alatti két félhold alakú forradást nem a testpiercingnek köszönhetem, hanem két laparoszkópos feltáró műtét hege, mely meddőségem okát igyekezett megfejteni. Ezek a sebek azokra az évekre emlékeztetnek, amikor férjemmel Steve-el a meddőséggel küzdöttünk, és egy gyermek elvesztését dolgoztuk fel.

Aztán van egy sebhely a jobb mellemen is, amely hosszú hetekig tartó várakozás idejét juttatják az eszembe. Ezekben a napokban nem tudtuk, hogy vajon a daganatom rossz indulatú-e?

A legfájdalmasabb sebhelyeim mégis azok, melyek külsőleg nem láthatók. Te is pontosan tudod, miről beszélek, mert mindannyian rendelkezünk ilyen hegekkel, ezek a forradások a szívünkön és lelkünkben vannak.

Egy apa elutasításának sebe, mert nem tudta miként mutassa ki felém szeretetét.

Egy alkohollal és fizikai bántalmazással megterhelt gyermekkori otthon miatti sebhely.

Egy gyermek elvesztése felett érzett fájdalom sebe.

Összetört álmok forradásai.

Ezen sebek két módon szerezhetők meg, vagy más emberek okozzák őket, vagy saját hibáink és eleséseink folytán kaptuk őket.

Akárhogy is van, úgy gondolom, hogy ezeket a sebhelyeket nem kell szégyenleni vagy rejtegetni, inkább tekintsünk rájuk eszközként, melyek segítségével Jézus Krisztus gyógyító erejéről beszélhetünk ebben a darabjaira széttört világban. Mert a heg már mindenképpen a gyógyulás jele.

Lehet, hogy korábban még nem tekintettél úgy a sérüléseidre, mint egy kincsre melyben hatalmas lehetőségek rejtőznek... Arra biztatlak, hogy áss egy kicsit mélyebbre, seperd félre a szennyet és fedezd fel a felszín alatt rejtőző értéket. A Biblia arra bátorít bennünket, hogy az Úr megváltottai mondják el történetüket. Így  a történeted az egyik legnagyobb kincseddé fog válni. Mint ragyogó gyémántra, csillogó rubinra és csillámló smaragdra, sebhelyeidre így tekint Isten.

Drága Uram, a testemen és a lelkemen nagyon sok sebhely van. Arra kérlek, hogy használd ezeket a hegeket a Te dicsőségedre. Ruházz fel bátorsággal, hogy ne rejtegessem sebeimet, hanem felhasználva őket, bemutathassam a világnak az Úr Jézus gyógyító erejét. Köszönöm hogy meggyógyítottál és helyreállítottál engem. Jézus nevében, Ámen


 

(Forrás: Girlfriends in God, Daily Devotionals, Sharon Jaynes, Your Scars are Beautiful to God.  http://www.girlfriendsingod.com/2014/your-scars-are-beautiful-to-god/ used with permission kép:pinterest.com)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések