A fájdalmas gyermekkor átalakítása egy céltudatos felnőttkorrá

Az Úrnak lelke nyugszik rajtam, mert felkent engem az Úr. Elküldött, hogy örömhírt vigyek az alázatosaknak, bekötözzem a megtört szíveket, szabadulást hirdessek a foglyoknak, és szabadon bocsátást a megkötözötteknek. Hamu helyett fejdíszt adok Sion gyászolóinak, gyászfátyol helyett illatos olajat, a csüggedés helyett öröméneket. Igazság fáinak nevezik őket, az Úr ültetvényének: őt ékesítik.


(Ézsaiás könyve 61. rész, 1,3. vers)



Múlt héten Eszter királynőről írtam áhítatot. Nem vagyok még kész azonban arra, hogy magára hagyjam ezt a kis árva lányt, akiből egy gyönyörű, hatalommal rendelkező királynő vált. Amikor történetét olvasom, mindig megtelek reménnyel. Bár nem sokat tudunk Eszter szüleiről, arról azonban szól a Biblia, hogy unokatestvére, Márdokeus nevelte fel. A feljegyzések alapján, megállapíthatjuk, hogy nem voltak nők a környezetében, ennek ellenére egy bájos, szeretetre méltó, fiatal hölggyé cseperedett, megnyerve mindenki szívét, akivel kapcsolatba került.


Lehet, hogy a te gyermekkorod sem volt ideális. Talán egy alkoholista apád volt, vagy egyáltalán nem is volt egy apa jelen az életedben. Talán egy függőségektől megterhelt anyával éltél együtt, de az is lehet, hogy a szülő anyád elhagyott mielőtt megismerted volna. Szegénységben nőttél fel, vagy árva otthonban, esetleg nevelő szülők neveltek? A szüleid azt éreztették veled, hogy nem ajándék vagy számukra, csupán egy teher, akivel küszködniük kell? Bár az is lehet, hogy csodálatos gyermekkorod volt, de egészen biztos vagyok abban, hogy a környezetedben nem mindenki büszkélkedhet ezzel.


Arról szeretnélek biztosítani, hogy a gyermekkori emlékeidet Isten fel tudja és fel is fogja használni célja elérésében az Ő dicsőségére...de csak akkor, ha ezt megengeded neki. Nem az számít, hogy hogyan kezdted az életet, sokkal fontosabb, hogy miként fejezed be.


Pál apostol a következőt írta a Filippi beliekhez írt levelének 3. fejezetének a 14. versében: "egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért."


Pálnak fel kellett dolgoznia a múltját, hogy képes legyen betölteni amire Isten elhívta a jelenben.


Ehhez hasonlóan, ha a fájdalmas múltunkat magunk mögé tudjuk tenni, és engedelmeskedünk Isten tervének a jelenben, akkor egy gyümölcsöző, a feladatát betölteni képes, sok örömet adó felnőttkorunk lehet. A múlt nehézségeit a jelen szolgálatában tudjuk felhasználni. Isten a káoszt a reménység üzenetévé formálhatja. Ő egy megrettent kis árva lányt használt hatalmas tervében. Isten kész volt ezt megtenni Eszter királynőért. Ő érted is meg szeretné tenni ugyanezt.


Uram, Eszterhez hasonló életet szeretnék élni. Ez nem jelenti azt, hogy királynő akarok lenni, hanem a szolgád kívánok lenni, hozzá hasonlóan. Segíts kérlek, hogy ne a múltam sebeit nyalogassam, hanem arra tekintsek, hogy mit szeretnél, hogy elvégezzek a jelenben és a jövőben. Válassz engem. Küldj engem. Használj engem. Jézus nevében, Ámen.




(Forrás: November 20, 2013 Transforming a Painful Childhood into a Purposeful Adulthood, Sharon Jaynes
Copyrighted by Girlfriends in God, Inc. 2013
Used with permission
www.girlfriendsingod.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések