A helyreállítás

Amit a hernyó meghagyott, megette a sáska, amit a sáska meghagyott, megette a szöcske, amit a szöcske meghagyott, megette a cserebogár. Sion fiai, vigadjatok és örüljetek az Úrnak, a ti Isteneteknek! Mert megadta nektek a szükséges esőt, záport hullat rátok ősszel és tavasszal, mint régen. Kárpótollak azokért az évekért, amelyekben pusztított a sáska, a szöcske, a cserebogár és a hernyó: az a nagy sereg, amelyet rátok küldtem.

(Joel 1:4; 2:23, 25)





Nemrégiben leltárt készítettem lelki életemről, fejlődésemről. 1964. november délutánján kezdtem a számadást, amikor elfogadtam Krisztust, és egészen napjainkig átgondoltam életem. Ahogy egymás után hagytam el a mérföldköveket, rádöbbentem, hogy évek teltek el lelkileg értéktelenül.


Tini koromban az összes Beatles albumot megtanultam kívülről, de biblia versek tanulása teljes unalomnak tűnt. Lemondtam egy nyári missziós tábort, annak érdekében, hogy fiú barátommal lehessek. Szükségtelen az együtt töltött időnk léha részleteit kiteregetnem. Ezután következett be a balesetem 1967-ben. További lelki szárazságban teltek az éveim, állandóan morogtam ápolóimra, minden haragomat pedig családtagjaimon töltöttem ki, akik ennek ellenére rendületlenül látogattak a kórházban.



De még a balesetem után is, miután már összeszedtem magam lelkileg, eltékozolt évekkel szembesültem. Rejtegetett bűnöket kendőztem el hónapokig. Az imádkozást egyszerűen kihagytam majdnem egy éven át és hosszú időszakon keresztül nem olvastam Bibliámat. Értéktelen, felületes, elvesztegetett időszakok...


Lelki számadásom végén elkeseredve gondoltam arra, hogy már nem tudom helyrehozni, jóvátenni azt amit  elvesztegettem az életem során. De keserűségem csupán egy rövid ideig tartott. Isten eszembe juttatta Joel könyvének 2. fejezetéből a 25. verset! Az Úr megígérte, hogy minden veszteségemet Ő fog kárpótolni. A hibáimból elkövetett sérüléseket jóvá fogja tenni. Ahhoz az atyához hasonlóan, aki minden elherdált javát visszaadott tékozló fiának, Isten megígérte nekünk, hogy minden veszteségünket helyre fog állítani. Erről szól a kárpótlás.



Tedd jóvá elvesztegetett éveimet, Uram, Istenem!






(forrás: Joni and Friends Daily devotionals, Restitution,  http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/ kép:pinterest.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések