Kattintsunk a Frissítés gombra

„Mert Isten igéje él és hat. Élesebb minden kétélű kardnál, és behatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, megítéli a szív gondolatait és szándékait.” Zsid 4,12


Sosem történik másként. Ha leülök dolgozni a számítógéphez, mindig megzavarnak. Igyekszem egyszerre több mindent csinálni, elmélkedést írok, dolgozom egy előadáson, internetes kutatással segítek gimnazista gyerekemnek, mindezt egyszerre. Emiatt gyakran több honlap van megnyitva a képernyőn.
És akkor valami megakaszt.
Jelez a mosógép, hogy tegyem át a ruhát a szárítóba. Felforrt a víz a spagettihez. És persze: „Anya, segíts!” hallatszik fentről.
Órák múlva, mikor az ebéd már készen, a ruhákat elrendeztem, a problémát megoldottam, végre visszatérek a géphez. Ahogy újraéled a képernyő, mindent pontosan úgy találok, mint ahogy hagytam órákkal azelőtt. Változatlanul. Felfüggesztve.
Ám ahogy rákattintok a Frissítés gombra, a változatlan, érintetlen, felfüggesztett tartalom átvált friss információra.
Ugyanez történik a Biblia szavaival, amiket egy ideje már nem olvastunk. Ahogy mai alapigénk mondja, Isten igéje él és hat. Ha olvassuk, felfrissíti lelkünket, megérinti, akár meg is változtatja életünket.
Nemrég, mialatt a 23. zsoltárt olvastam, Dávid király szavai élni és hatni kezdtek. Mintha Isten rákattintott volna a Frissítés gombra a lelkemben, hogy a jól ismert zsoltár mostanra érvényes üzenetét tárja elém. Szeretném bemutatni nektek, hogy frissített fel engem ez a 6 sor.

Az ÚR az én pásztorom, nem szűkölködöm.
2Füves legelőkön terelget, csendes vizekhez vezet engem.
3Lelkemet felüdíti, igaz ösvényen vezet az ő nevéért.
4Ha a legsötétebb völgyben járok is, nem félek, mert te velem vagy. Vessződ és botod védelmez és megvigasztal engem.
5Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára. Megkened fejemet olajjal, csordultig van poharam.
6Bizony, jóságod és szereteted kísér életem minden napján, és az ÚR házában lakom örökkön-örökké.

Felfrissít a tudat, hogy az Úr:
- megad mindent, amire szükségem van (1.v.)
- vezet és pihenést nyújt (2.v.)
- megújít és irányít (3.v.)
- nem hagy egyedül, és megvéd (4.v.)
- táplál és megtisztel (5.v.)
- követ engem, és velem tölti az örökkévalóságot (6).
Érzed, hogy felfrissültél? Én nagyon. Isten igéjének ereje van. Valahányszor olvassuk, a több ezer éves szövegek életre kelnek, és hatni kezdenek újra! Az Ő igéje valóban él és hat. Isten szeretné megérinteni, megújítani életünket minden nap. Nagyon szeretem Isten igéjét! És azért imádkozom, hogy ha eddig még nem is, valamikor te is így legyél vele.


Uram, köszönöm, hogy igédet ránk hagytad, és olvashatjuk. Add, hogy megérezzem erejét az életemben. Jézus nevében, Ámen.

Wendy Pope: I Need to Hit the Refresh Button, Encouragement for today, 2015.02.20., www.proverbs31.org, fordítás: eszmelkedesek.blogspot.hu, fotó: pinterest)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések