Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre.

II.Korintus 5:17


...Isten gyönyörködik az átalakításban. Ő egy tevékeny, az emberre személyesen odafigyelő, örökké gondoskodó Isten, aki bennünket szívünk szintjén állít helyre, és a végeredmény egy mestermű lesz.
Amikor bűneink terhével hozzá fordulunk, Ő fogja a mi megtört, beszennyezett területét életünknek, és a káosz helyébe önmagunkat meghazudtoló szépséget helyez - Krisztus szépségét.
A Biblia sok helyen beszél arról, hogy mi történik amikor Istenhez fordulunk:

Az Úrhoz folyamodtam, és ő meghallgatott, megmentett mindattól, amitől rettegtem.
(Zsolt.34:5)

Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek!
Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok.
(Ézsaiás 43:18-19)

Kedves Barátom, én egy élő példája vagyok Isten mérhetetlen kegyelmének..és az Ő akaratának amivel megbocsátotta és helyreállította szennyezett, bűnnel terhelt szívemet. Nem a tökéletesség magaslatáról írok nektek, hanem a kegyelem talpazatáról, melynek szerzője és bevégzője Jézus Krisztus vére.

Ő azért jött, hogy Te és én túl tudjunk lépni a múltunkon, a csalódásainkon, a legnagyobb hibáinkon és a legmélyebb fájdalmainkon. Ő azért jött, hogy megbocsásson nekünk, és újjá teremtsen bennünket, hogy boldog életünk lehessen.

Teljes. Élet.

Én nem tudom, hogy ez a bejegyzés éppen hol talál rád, de Isten minden bizonnyal ismeri helyzetedet. Ő mindent tud és lát - és ennek ellenére szeretete nem inog meg irántunk.

Mindannyiunk életének vannak olyan területei, mely tisztításra, helyreállításra várnak. Mindannyiunknak szüksége van egy átalakulásra. Az evangélium örömüzenete nagyon egyszerű: Amikor Istenhez fordulunk és keressük az Ő bocsánatát bűneinkre Jézus Krisztuson keresztül, Ő újjá teremt bennünket. Isten szánakozással fordul felénk, teljes bűnbocsánatáról biztosít bennünket, kegyelmének ajándékát nyújtja felénk, és közben egy mesterművet, egy életet átformáló munkát végez el bennünk.

Drága Uram, nagyon hálás vagyok újjá teremtő munkádért. Ismered szívemet minden zűrzavarával, eleséseivel, sebeivel együtt. Kérlek teremts bennem egy tiszta szívet, Istenem!

(Forrás: Girlfriends in God, Daily devotionals, "When God Does a New Thing", Gwen Smith" , részlet)
 



 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések