Te vagy az Isten, aki csodát művelsz, megmutattad a néped között a te hatalmadat. Vezetted mint nyájat, a te népedet, Mózesnek és Áronnak kezével.

(77. Zsoltár 15,21)

A modern élet tempója hatalmas nyomást gyakorol ránk. Bizonyára bennünk, keresztényekben is egyre gyakrabban megfogalmazódik az Isten szabadítása, csodája iránti vágy gondolata.
Az igazi kérdés az, hogy valóban hisszük-e hogy Isten a mindenség alkotója - a mi életünkben is tehet csodát, és át tudjuk-e adni teljes egészében életünket annak az Istennek, aki vezette és vezeti ma is a benne hívő embereket. Történik-e ma is csoda, vagy Isten a XXI. századi keresztények életében nem cselekszik, csak hallgat? A média főleg szenzációkra, nagy és sokakat érintő témákra vadászik és adja közre. Azonban a világban annyi csoda történik, amikről senki sem tud, néha még az érintett maga sem tartja csodásnak tettét vagy a vele történteket. Pedig minden alkalommal, amikor meghaladod saját korlátaidat amikor túllépsz a félelmeiden, amikor a cselekvést választod a visszavonulás helyett - az maga a csoda.
Egészen aprónak tűnő dolgok is csodaértékűek lehetnek, olyanok, amiket senki más nem lát, nem vesz észre rajtad kívül. Például borús kedvvel ébredtél és mégis rá tudsz mosolyogni másokra, vagy ezerszer megbántottak és kinyitod újból és újból a szívedet. Ettől azonban még mindig csoda a csoda! Választhatsz, hiszen van lehetőséged rá, hogyan éled az életed, és nem hiszel a csodákban, de élhetsz úgy, mintha minden egyes perced maga lenne a csoda.
(Áhítatok nőknek)
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések