"Jézus így válaszolt: Én vagyok az út, az igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam"

János 14:6

Biztos láttad már a Sixtus-kápolna mennyezetfreskóját. Michelangelo egyik kimagasló alkotása, és 540 nm területével a legnagyobb egybefüggő freskója. Számos bibliai jelenetet és szereplőt megörökített benne, legismertebb ezek közül Ádám teremtése. Nem tudom, te hogy vagy vele, de én akárhányszor megnézem ezt a képet, vagy a kép részletét, úgy látom, hogy soha nem ér össze Isten ujja Ádáméval.

Érezted már, hogy Isten elérhetetlen számodra? Bárhogy is nyújtózol, bárhogy is erőlködsz, nem tudod megérinteni, nem tudsz ilyen módon kapcsolatba kerülni vele? Lehet, hogy csak centiméterek vannak hátra, de úgy érzed, azok örökkévalóságon át megmaradnak?

Itt a jó hír ma reggelre: eljuthatsz Istenhez! Az Atya elküldte egyetlen Fiát, Jézus Krisztust, hogy mindezt lehetővé tegye számodra. Ő több mint 2000 évvel ezelőtt megszületett emberként, olyan lett, mint mi, azért, hogy út legyen Istenhez, hogy bemutassa, mi is a szeretet, hogy válaszoljon a "Mi az Igazság?" (János 18:38) kérdésre, és örök életet adjon az embernek.

Ezért kérlek, nézz bizakodva e nap elé, hiszen Isten Jézus Krisztus által a lehető legközelebb jött hozzád! A képen lévő két ujj szíveden összeérhet, és soha nem lesz távol tőled az Isten.
(Áhítatok nőknek)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések