Kijönni a gödörből





Az Úr felszólít minden csüggedőt, hogy álljon be a harcba, és haladjon előre hitben. Az ördög nem akar mást, mint megtartani bennünket a csüggedésben, mert ilyenkor használhatatlanok vagyunk a szolgálatban. Hogyan juthatunk ki az elkedvetlenedés gödréből?

1., Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mit akar mondani neked Isten ebben a helyzetben. „Csendesedjetek el és ismerjétek el, hogy én vagyok Isten.”
2., Mondj nemet az önsajnálatra.
3., Idézd fel emlékezetedben mi minden jót kaptál és tapasztaltál meg az adott napon.
4., Próbáld meg beleérezni magad annak helyzetébe aki miatt el vagy csüggedve.
5., Bocsáss meg.
6., Ne foglalkozz folyton az elszenvedett sérelmekkel. Sokkal inkább adj hálát Istennek, és dicsőítsed Őt !
7., Foglalkozz Isten Igéjével. Imádkozz azokért akik miatt el vagy csüggedve- ettől elillan a harag és a keserűség.




A szabadulás ösvénye

Amikor úgy érzed, az életed olyan, mint egy szűk, ablaktalan szoba, és a négy fala egyre összébb nyom, Isten Igéjén keresztül ablakot nyithatsz a szabadság felé.

Ahogy olvasod és elmélkedsz az Ige fölött, hiszel ígéreteimben és alkalmazod azokat az adott helyzetre, ajtót nyitsz a lélekvilágra ahol csodálatos dolgok várnak rád. A szeretetem meleg napsugara feloldja a feszültséget. Mint egy szippantás a friss levegőből, Lelkem simogató fuvallata kitisztítja a gondolataidat. Az igazság kristálytiszta folyama és a bölcsesség forrása felfrissíti a lelkedet és az elmédet. Új távlatok nyílnak meg előtted. A dolgokat mennyei szemszögből fogod látni, és izgatottan szemléled majd az új lehetőségeket, az előtted álló kihívásokat. Hited megújul, és újra fellelkesülsz. A nyomasztó érzés helyet cserél a jókedvvel, és visszatér az életkedved. „A beszédek, amelyeket Én mondtam nektek: lélek és élet.” (Ján. 6:63)

Váljon szokásoddá, hogy az Igéhez fordulsz amikor ilyen helyzetben vagy, és az Igém szabaddá tesz. (Ján. 8:31,32)


Jézustól szeretettel - A nehéz időkre


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések