Hogyan találd meg az erődet és identitásodat az Úrban?

A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson: én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek."


János 10:10



Néztél már olyan időutazásos filmeket, ahol a főszereplő visszamegy az időbe annak érdekében, hogy rendbe tegye a dolgokat, és mikor visszajön a jelenbe még inkább összekuszálódva talál mindent? Valahogy ilyen érzésem van, amikor a 2020-as évre gondolok. 

Épp sikerül egy krízisen úrrá lenni, amikor egy másik felüti a fejét. Ebben a felbolydult világban, ahol minden a feje tetején áll, csapások, katasztrófák és járványok követik egymást. Ezek az események pedig arra indítják a Király lányait, akik Isten Szent Lelkének ajándékát kapták, és erejüket Istentől származik, hogy értelmesen éljék életüket. 

Mindannyiunkat mélyen megérintenek és talán formálnak ezen időszak nehézségei. Talán a te életed még tovább nehezedik egy tönkrement kapcsolat miatt, vagy aggodalommal, betegséggel, egy szeretett személy elvesztésével, pénzügyi nehézségekkel, lesújtó gondolatokkal küzködsz. Mindannyiunknak megvan a saját életútja és küzdelme. 

Abban azonban biztos vagyok, hogy Isten felkészített bennünket arra, hogy a legkeményebb élethelyzetben is ki tudjunk tartani, mert nem vagyunk egyedül. Isten mellettünk van. Ezt az igazságot nem is felejthetjük el, hiszen ez adja meg a valóságát az igazi identitásunknak. 

Ha nem tudatosítjuk magunkban, hogy kik is vagyunk valójában Istenben, akkor fennáll a veszélye annak, hogy elhisszük az ellenség hazugságait: 

- a külső megjelenésed a legfontosabb 

- amit teszel, és amit elérsz határoznak meg téged 

- be kell bizonyítanod, hogy értékes vagy 

- tőled függ mások boldogsága 

- nem fogsz ezek után helyreállni 


Minden egyes hazugság pontosan ránk van szabva, és arra hivatott hogy elbátortalanítson és kétségbe taszítson bennünket. Lehet, hogy apróságnak és jelentéktelennek tűnnek az elején, de ha sokat ismételgetjük magunkban, végül igazságként fogunk rájuk tekinteni. Nap mint nap ezek a hazugságok leszívják az erőnket, és végül még azt is megkérdőjelezzük kik is vagyunk valójában. 

Annak érdekében, hogy elvégezhessük Isten akaratát az életünkben, tisztában kell lennünk az identitásunkkal. És ha ez meginog bennünk, akkor az ellenség képes elgáncsolni bennünket. János evangéliumának 10. fejezetéből a 10. vers elénk tárja az ellenség megtévesztő célját, de egyben bemutatja Isten végső tervét számunka, ha teljes szívvel hiszünk Benne, és megragadjuk azt, hogy mire szánt bennünket: „A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson: én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek." 

Az igazság az, hogy mi az univerzum Királyának a gyermekei vagyunk. Ez a mi valódi identitásunk, és az ellenség hazugságainak nem lehet akkora ereje, hogy ezt a valóságot elrabolja tőlünk. 

Ez az igazság határozza meg elhívásunkat is. Mert az az elhívásunk, hogy megismerjük Őt, és az a küldetésünk, hogy bemutassuk Őt. Nem az emberek elismerését kell keresnünk, hanem egyedül Isten dicsőségére kell élnünk. Nem arra vagyunk elhívva, hogy feladjuk a küzdelmet, amikor nehézre fordulnak a körülményeink, hanem, hogy elismerjük Isten akaratát és hatalmát, és hogy Tőle nyerjük az erőnket. 

Az az igazság, hogy az az asszony, aki erejét az Úrtól kapja, mindig meg fog újulni, és midig erőre fog kapni. 

Isten gyermekeként az Ő Szent Lelke él bennünk. Épp ezért nem kell úgy megélnünk ezeket a napokat, hogy védtelenek vagyunk, és az események áldozatai vagyunk. Isten Lelke bennünk él, megerősít bennünket minden egyes napon, függetlenül attól, hogy ez a világ mit dob felénk. 

Bármilyen hazugsággal szembesülsz, ne feledd, hogy az igazság az, hogy kegyelmet nyertél, hiszen az Úr megmentett téged, szeretve vagy, hiszen Jézus szeret téged, hatalmas dolgokat vagy képes véghezvinni csakis azért, mert Isten felruház téged a szükséges képességekkel. 

Isten gyermekének lenni nem abból áll, hogy a saját erődből teszed a dolgaidat, hanem arról szól, hogy szilárdan állsz Krisztusban, és megragadod azt amit Ő végez el benned és általad. 

Istenbe kapaszkodva nem kell aggódnunk, hogy mit tartogat, és miként fog kinézni a jövőnk, milyen nehézségekkel kell majd megküzdenünk, milyen akadályokkal kell majd szembenéznünk. Hiszen mi a Király leányai vagyunk, az Ő Szent Lelke él bennünk, szilárdan állhatunk abban az ígéretben, hogy Isten alkotott meg bennünket, és egy Őbenne gyökerező, bőséges életre hívott el bennünket. 

Urunk! Köszönjük annak a bizonyosságát, hogy Te hívtál életre bennünket, az identitásunkat és erőnket egyedül Tőled nyerhetjük. Jézus nevében, Ámen 

Ige a mai napra: 

János 3:17 Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa. 






Forrás: Proverbs 31 Ministries, Daily Devitonals, September 30, 2020. Alli Worthington: How to Find Your Strength and Identity in the Lord , https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2020/09/30/how-to-find-your-strength-and-identity-in-the-lord

fordítás: saját, fotó: pinterest.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések