Amikor a telefonod a bálványoddá válik

"Márta, Márta, válaszolt az Úr, annyi minden miatt aggódsz és idegeskedsz, pedig csak kevés dolog szükséges — valójában csak egy. Mária azt választotta, ami jobb, és ezt senki sem fogja elvenni tőle." (Lk 10,41-42 NIV fordítás)

Te birtokolod a telefonodat, vagy az birtokol téged?

Ha egy igazán értékes telefont veszel és azt tartod a legértékesebb dolognak az életedben, akkor a telefonod vált az isteneddé. Ha engeded, hogy a telefonod elvonja a figyelmedet a legfontosabb dologról, akkor az a bálványod lett. Az eszközöd a mestered lett.

Jézus egyszer meglátogatta barátait, Lázár testvéreit, Mártát és Máriát. Márta nagyon el volt foglalva az ételkészítéssel és azzal, hogy jó vendéglátó legyen, de a testvére, Mária leült Jézus mellé és hallgatta a tanítását.

Márta neheztelve és csalódottan ezt mondta Jézusnak: „Uram, nem érdekel, hogy a testvérem magamra hagyott a házimunkával? Mondd neki, hogy segítsen!“ (Lk 10,40 NIV fordítás).

„Márta, Márta, válaszolt az Úr, annyi minden miatt aggódsz és idegeskedsz, pedig csak kevés dolog szükséges — valójában csak egy. Mária azt választotta, ami jobb, és ezt senki sem fogja elvenni tőle." (Lk 10,41-42 NIV fordítás).

A Biblia azt mondja, hogy Márta figyelmét teljesen elterelte a készülődés, ami távol tartotta őt a legfontosabb dologtól: attól, hogy Jézussal töltsön időt.

Gyakran egy adott pillanatban te is úgy érezheted, hogy a helyes dologra koncentrálsz — válaszolsz egy sms-re, elintézel egy telefonhívást, ellenőrzöd valakinek az elérhetőségét vagy megválaszolsz egy üzenetet. De ha valami visszatart a legfontosabb dologtól, akkor az átvette az irányítást az életed felett.

Életed minden napján le kell ülnöd Jézus lábaihoz. Ezt a Jézussal töltött időt csendességnek hívjuk. Csendben leülsz és imádkozol, olvasod a Bibliát, és engeded, hogy Isten beszéljen hozzád az Ő Igéjén keresztül. Ilyenkor megvallod Neki, amit rosszul tettél, kérsz Tőle dolgokat, amikre szükséged van, és dicsőíted az Ő személyét. Ez a legfontosabb része a napodnak, mivel ez minden másra kihatással van a napod folyamán. Ez határozza meg, hogy mennyire ismered meg Istent és mennyire növekedsz Jézus követőjeként.

Amikor választanod kell az Istennel töltött csendesség és a telefonod között, te melyiket választod? Ha te is olyan vagy, mint az átlagemberek többsége, akkor napi szinten 3 óra 15 percet töltesz a telefonodon. Mennyi időt töltesz Isten Igéjével?

Ne engedd, hogy bármi is elterelje a figyelmedet. Te döntöd el, mivel töltöd az idődet. Válaszd azt, hogy azzal töltöd, ami a legfontosabb.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 
  • Hogyan tudod felhasználni a telefonodon töltött napi időd egy részét arra, hogy mást is tanítvánnyá tegyél?
  • Amikor megpróbálsz fontossági sorrendet felállítani és eldönteni, hogy mi a legfontosabb, miért segít az, hogy megtervezed az időbeosztásodat?
  • Mindig veled van a telefonod? Ha igen, akkor próbáld meg ma egy kicsit távol tartani magadtól, vagy legalább az alkalmazásokat ne használd. Milyen változást tapasztalsz?

(Daily Hope by Rick Warren, 2020.10.10.) letöltés:napiremény.blog.hu 2020.10.25.
forrás:https://napiremeny.blog.hu/2020/10/17/amikor_a_tle
foto: pinterest

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések