Nézz fel a keresztre! - Olvasói gondolatok

Napjainkban amikor a járványok és betegségek tombolnak körülöttünk és a békétlenségek és háborúk idejét éljük, mindannyiunk szívét elfogja a félelem és a rettegés. A bizakodás és remény helyett aggodalmakat és kétségeket érzünk. Azt kérdezgetjük. Van-e a járványokra, betegségekre gyógymód? Van-e a békétlenségekre és háborúkra olyan megoldás, ami békét hozhat el? 

Izrael népe is mikor 40 évig bolyongott a pusztában hasonló dolgokat élhetett át,ahogy azt Mózes 4.könyvének 21.részében olvashatjuk. Azon a helyen ahol éppen áthaladtak, mérges kígyók éltek. A nép tehát a kígyók halálos mérgének volt kitéve, akárcsak mi mostanság a járványoknak és a betegségeknek. Isten ezért megparancsolta Mózesnek, hogy készítsen egy rézkígyót és azt tűzze fel egy póznára. "Mózes tehát készített egy rézkígyót, és föltűzte egy póznára." 4Mózes 21:9. Aki ugyanis arra a rézkígyóra felnézett, még ha megmarta egy kígyó, akkor is életben maradt, megmenekült. 

Isten a mi számunkra is készített egy ilyen menekülést. Az viszont nem egy rézkígyó, hanem egy kereszt. A golgotai kereszt, ami nem másé mint magáé Jézus Krisztusé, aki feláldozta magát a mi bűneinkért, hogy mi élhessünk. Megváltott bennünket, kifizette a bűneink árát. Isten tehát ma is felajánlja mindenkinek ezt az ajándékát,amíg a kegyelem ideje tart. Cserébe csak annyit kér tőled, hogy fogadd el azt, nézz fel a keresztre és soha ne feledd el, hogy mit tett érted a Megváltód. 

Jól lehet az idei Húsvét sokunk számára más lesz mint a többi és nem a megszokott módon ünnepelhetjük majd. De arról ne feledkezzünk meg, hogy Húsvétkor Jézus Krisztus kereszthalálával elvégzett megváltását ünnepeljük és arra emlékezünk, aki ma is kínálja nekünk a kiutat és a megoldást jelenlegi szorult helyzetünkből. Azért, hogy átvészeljük ezt a zűrzavaros időszakot ne legyünk hát restek megállni, elcsendesedni, leborulni és felnézni a keresztre, csak így szabadulhatunk meg. 

Drága Jézus! Hálásak vagyunk neked azért, amit kereszthaláloddal értünk tettél. Kérünk ne engedd elfelejtenünk, hogy mi csak a te kegyelmedből élhetünk. Azt se engedd felednünk, hogy az igazi megoldást csak te tudod adni nekünk. Csak a te kezedben van a gyógyír. Bátoríts bennünket csüggedő napjainkban. Óvj meg bennünket betegségtől, békétlenségtől. Így legyen. Ámen.





                                                                                                                                      Szedlákné Ágnes

fotó: pinterest

Megjegyzések

  1. Ámen!
    Köszönöm a bátorítást!

    VálaszTörlés
  2. Bizony 😁!
    "Kifizette, amivel NEM tartozott, mert amivel én tartoztam NEM tudtam kifizetni! Ez Jézus Krisztusról és rólam szól! Isten egyenlíti ki a számlát, amire az én nevem írták fel!"

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések