Menedék

“Te vagy az oltalmam, megóvsz a bajtól, körülveszel a szabadulás örömével. (Szela.) Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem.” ‭‭Zsoltárok‬ ‭32:7-8‬ ‭ 


Gyerekként sokszor játszottunk bújócskát a testvéreimmel és a barátokkal, unokatestvérekkel, akik ki-be jártak a házunkban. Emlékszem milyen volt elbújni az ágy alá, a kamra hátuljába, bepréselődni szekrényekbe, vagy nagy dobozokba, amikben játékokat tartottunk, mindezt az erőfeszítést azért, hogy mi legyünk az utolsók, akit megtalálnak. 

Most, amikor vezetnem kell a háztartást, versenyt futni a gyülekezeti feladatok, gyermekeim programjai és határidők között, vannak napok amikor ugyanilyen búvóhelyre vágyom. Egy helyre, ahol nincsenek értesítések, emlékeztetők. Egy helyre, ahol senki nem kiabál úgy, hogy ,,Anyu, szükségem van rád”. Egy helyre, ahol a fejemben rohanó mókuskerék nem futtatja folyamatosan az információkat. 

Valójában van búvóhelyem, van menedékem. Eltávolodhatok mindentől és csendben lehetek. Létezhetem. Magam lehetek-Isten gyermeke. A mai igében Dávid szavait olvashatjuk a 32. zsoltárban. Valószínűleg akkor írta ezeket a verseket, amikor Saul elől menekült, aki vadászott rá, hogy elvegye az életét. Barlangokban bújkált, de tudta, hogy a biztonságának valódi forrása Isten. Dávid úgy beszél Istenről, mint a menedékéről. Korábban a zsoltárokban beszélt azok öröméről, akiknek a bűnei bocsánatot nyertek. Dávid azt mondta, gyenge volt és nyomorult, amikor megpróbálta elrejteni bűneit, de amikor megvallotta azokat Istennek, szabadnak érezte magát. 

Ahogyan Isten segített Dávidnak, amikor arra kényszerült hogy fusson és bújjon el, vágyik arra hogy segítsen nekünk is, amikor legszívesebben homokba dugnánk a fejünket a problémáink elől. Isten a mi menedékünk. Ismeri a bűneinket, csalódásainkat, fáradságunkat, ahogy futunk keresztül az életen. Arra hív minket, hogy fussunk Hozzá. 

Lassíts le. 
Ülj le az Ő jelenlétébe. 
Valld meg bukásaidat. 

Amikor benne találunk menedékre, emlékeztet mind arra, amit követői életébe tud hozni: 
Megóv a bajtól. 
Győzelmi énekkel vesz körül. 
A legjobb úton vezet bennünket. 
Tanácsol és vigyáz ránk. 

Úgy érzed futsz és elbújsz ma? Szükséged van a legjobb iránymutatásra? Szánj időt ma a menedék keresésre. Kerülj Isten jelenlétébe. Valld meg a bűneid és találj szabadságot a bűnbocsánatban. Halld meg Isten hangját a 32. zsoltárban, ahogy győzelmi éneket zeng. 

Drága Istenem, te vagy az én menedékem. Lenyűgöz, ahogy győzelmet adsz az életembe. Uram, segíts, hogy a te karjaidba fussak, ne máshol akarjam a nehézségeimet kezelni. Emlékeztess, hogy te a legjobb úton akarsz vezetni. Nem vagyok erre képes magamtól, a te irányításod nélkül. Benned rejtőzöm ma el. Jézus nevében, Ámen.



(forrás:girlfriendsingod.com
Hiding Place-Melissa Spoelstra
 Copyrighted by Girlfriends in God Used with permission
fotó:pinterest)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések