Olvasói gondolatok - Ajándékok

“ A Lélek gyümölcse pedig:
 Szeretet,öröm,békesség,türelem,szívesség,jóság,hűség,szelídség,mértékletesség” Galáta 5:22 Ezeket a tulajdonságokat folyamatosan kell fejleszteni.Csak úgy tudom ezeket gyakorolni,ha előveszem a Bibliámat és választ keresek arra,hogyan viselkedjek nehéz helyzetekben.Csak akkor kaphatok ezekből az ajándékokból,ha a szeretetre gondolok,Jézus szeretetére.És csakis akkor lehetek igazán elégedett,ha többet imádkozom és kérem Isten tanácsát.Mindenre van válasz,csak meg kell találni az útmutatást,mert Jézus ránk hagyta a Szentlelket.
 Az öröm,békesség,türelem,szívesség,jóság,hűség,szelídség és mértékletesség szeretetből fakad.Összetartoznak,úgy mint a szőlőfürtön a szemek.Ha csak az egyik is hiányzik,már nem lesz olyan tökéletes az a fürt. Örülök,mert Jézus velem van és vissza fog jönni.Ezért békesség tölti el a szívemet.És ha bennem van ez a békesség akkor meglátszik a viselkedésemen.Türelmesebb vagyok a másikkal,sok mindent szívességből teszek és nem muszájból, szeretnék jobban segíteni a nálam szegényebbeken mert a jóság is munkálkodik bennem.Hű vagyok Istenhez és az ő szavához,szelídebb hangon szólok másokhoz és mértékletesebben élek. Ez mind nagyon szépen hangzik de még messze vagyok attól hogy ilyen tökéletesen éljek a nekem szánt ajándékokkal.Nagyon sok van még hátra ahhoz hogy ilyen tiszta legyen a lelkem.Lehet hogy sohasem fogom elérni a legmagasabb fokozatot,mert Jézus maga volt a legszentebb és legtisztább aki annyira szeretett,hogy meghalt értem és Érted,kedves testvérem. A férjem,aki soha nem nyitotta ki a Bibliát,ő int sokszor arra hogy ne kiabáljak. A testvérem,aki ritkán megy el templomba,ő mutat példát szeretetből. A gyermekem,akit a legjobban szeretek,megmutatta,hogy nekem miben kell még fejlődnöm. Sokszor azon kapom magam,hogy igazságtalanul ítélkezem,pedig nem is ismerem a másik ember életét.Sokszor mérgelődöm semmiségeken és utólag jövök rá,hogy semmi értelme sem volt.És sokszor bocsátkozom olyan vitákba,amik sehová sem vezetnek és csak harag lesz a vége.Többször átmegyek az utcán a másik oldalra ha meglátok egy koldust,mert nincs kedvem a táskámban kotorászni hogy adjak neki pár forintot.És nem tudok ellenállni a kedvenc csokimnak,túl sokat eszem belőle,pedig tudom hogy nem tesz jót az egészségemnek. Ha észreveszem ezeket a hibákat magamon,azt jelenti hogy jó úton haladok.És örülök,hogy észreveszem magamon mert tudom,hogy a Szentlélek elindított a helyes irányba. 
Drága Uram,köszönöm hogy formálsz engem,hálás vagyok ezekért az ajándékokért és örülök hogy ezeket a kincseket felajánlottad nekem.Add,hogy tudjak velük élni,legyek türelemmel a másik iránt.Kérlek,figyelmeztess,ha túl önző vagyok és nem látok túl saját magamon. Add,hogy tudjam gyakorolni a jóságot,a hűséget,szelídséget és mértékletességet a legnagyobb szeretetben.Ámen

Barnóczki Sarolta


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések