Töltsük Istennel napunk első néhány percét

Taníts engem utaidra, URam, hogy igazságod szerint járjak, és teljes szívvel féljem nevedet.

86. Zsoltár 11.


Nagyon korán van. Testem könyörög, hogy szundítsak még egy rövid ideig, de a lelkem vágyakozik arra, hogy felkeljek, és időt töltsek Jézussal.


Bár fizikailag nem láthatom, tudom, hogy itt van velem.


Kinyitom a Bibliámat a Zsoltárok könyvénél és imádkozva olvasgatom a verseket, így indítva napomat. Minél gyakrabban teszek így annál ritkábban hallom meg a világ hívogató kísértéseit. Isten igazságának csodálatos dallama felcsendül, és minden aggodalmam elhalványodik az Ige fényében.


A félelmeim Isten látószögéből szemlélve teljesen más megvilágításba kerülnek. Az Istennel töltött percek felkészítenek a nap folyamán rám váró eseményekre. Isten felruház gyengéd bátorságával, csendes erejével, és szerető kegyelmével.
A 81. Zsoltár 10. versében Isten így bátorít engem: "Nyisd ki a szádat, és én megtöltöm!"
Ő tehát ellát a megfelelő szavakkal a boldog percekben és a nehéz pillanatokban. Megadja, hogy mit mondjak, amikor bizonytalanság gyötör, vagy éppen amikor magabiztos vagyok.


És Ő az, Aki emlékeztet arra, hogy bizony jó, ha néha zárva tartom a számat, és nem mondok egy szót sem....
A 84. Zsoltár 1. verse arra emlékeztet, hogy Isten hajlékai kedvesek. Így hát arra kérem Őt, hogy gazdagon lakozzék bennem. Nagyon szeretnék olyan lány lenni, aki Jézussal időt tölt, és engedi hogy Jézus munkálkodjon benne - mert Ő tudja kiigazítani rossz hozzáállásomat , megváltoztatni a szavaimat, Szüntelenül szeretném hallani csendes hangját és igazságát, amivel megtölti szívemet.
A 86. Zsoltár 11. versének késztetése így hangzik: "Taníts engem utaidra, URam, hogy igazságod szerint járjak, és teljes szívvel féljem nevedet."


A fenti versek alapozzák meg reggeli imámat:


Uram, nem szeretném, hogy bármi is elválasszon Tőled a mai napon. Taníts úgy döntenem, hogy minden egyes lépésemmel közelebb kerüljek Hozzád. Segíts, hogy Igéd alapján járhassam utam, és ne az érzelmeim irányítsanak.
Segíts szívemet tisztán megőrizni. Óvj meg a zavaros gondolataimtól és cselekedeteimtől. Ne engedd, hogy a SAJÁT akaratom, SAJÁT kívánságaim, SAJÁT gondolataim határozzák meg a napom eseményeit.
Segíts kérlek, hogy a nap történéseit lehetőségként láthassam.... és ne kényelmetlenségekként éljem meg.
Szeretnék megpihenni a 86. Zsoltár 13. versének igazságában: Hatalmas irántam való szereteted, Uram, " Hiszen annyira szeretsz engem, hogy a sír mélyéből is kimentettél."
Te már előre látod azokat az eseményeket, ahol hibázni fogok, és összekuszálom a dolgokat. Most azonban szeretném szívem legrejtettebb sarkába is eljuttatni igazságodat, melyet halkan lelkembe suttogsz: feltétel nélkül szeretsz engem. Tudatosítani szeretném magamban, hogy a szereteted nem az én teljesítményem függvénye. Mert Te szeretsz engem hibáim ellenére is....

És ez lenyűgöző.

Ami leginkább lenyűgöző az az, hogy a világ Megváltója vágyik arra, hogy velem töltse ezt a néhány percet ma reggel... Uram, mindig emlékeztess arra, hogy mekkora ajándék az, hogy Veled tölthetem ezeket a pillanatokat. Jézus nevében, Ámen


Most már készen állok arra, hogy szembenézzek a mai nappal. Isten felruházott Igazságával, körbevett Szeretetével, és megtöltötte szívemet hálával.

Szeretlek, drága Uram! A fenti sorokat szívem vágyódásából írtam. Bevallom Uram, hogy időnként a cselekedeteimmel és reakcióimmal elárulom szeretetemet. Kérlek bocsáss meg nekem. Köszönöm kegyelmedet, mely segít erre az új napra új lehetőségként tekinteni, mely lehetővé teszi számomra, hogy hűségesebben Veled járjam utam. Jézus nevében, Ámen





Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága.

119. Zsoltár, 105.


(Forrás: Giving My First Moments to God, Lysa TerKeurst July 23, 2015 www.proverbs 31, Daily Devotionals)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések