Megbocsátott és elfeledett bűneink




„Ha a bűnöket számon  tartod, Uram, Uram, ki állhat meg előtted? De nálad van a bocsánat, hogy féljenek téged!” Zsolt.130:3-4


 

Valahol a legbelső gondolataimban van egy listám. Ennek a listának a neve pedig a következő: „Megbocsátott bűnök, amiket nem tudok elfelejteni!”. Ez  nem egy hosszú lista, de azért fel tudnék sorolni jó párat a múltbéli vétségeim, botlásaim közül amelyek számomra szégyenletesek és tisztességtelenek. Sokszor kapom magam azon, hogy ezek a múltbéli el nem feledett bűneim zöld neon fényként cikáznak a gondolataimban. Őszintén szólva, mindig a lelkiismeretfurdallás gyötör ha visszagondolok a múltamra, és sokszor még önmagamnak sem tudok számot adni.
Hálás vagyok azért, hogy nem a saját lelkiismeretem fogja majd a végső ítéletet kimondani. Hiszen ez Krisztus dolga! Áldom az Urat, hogy Ő nem készít semmilyen listát. Igaz, hogy tudja, ismeri minden döntésünket, cselekedetünket de számon nem tartja őket! Ahogyan a Bibia is írja az 1 Korintus 13-ban : „ nem rója fel a gonoszt” .  A zsoltáros pedig  megerősíti ezt : „ Amilyen távol van napkelet napnyugattól, olyan messze veti el tőlünk vétkeinket” Zsolt.103:12.
Minden alkalommal amikor megvalljuk bűneinket az Úr előtt, megnyugodhatunk, hiszen Jézus már kifizette az árat a kereszten!Ő az, aki megtiszítja lelkiismeretünket és fehérre mossa bűneinket. Ő az egyetlen, aki képes a listámat eltörölni. Ezért amikor felismerjük,hogy bűnt követtünk el, és megvalljuk azt Istennek, Ő azonnal megbocsát és elfelejti azt. Ez pedig nem más, mint az Ő nagyszerű kegyelme.
 
Istenem, köszönöm, hogy már megbocsátottál nekem a bűneimért,és elefelejtetted azokat.  Szeretném erre ma emlékeztetni magamat és szeretnék újra köszönetet mondani a Te nagy kegyelmedért amely mindent elfeledez!
 
 
 
Forrás: joniandfriends.org fordítás: saját kép:pinterest.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések