A várakozás időszaka

Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.

II. Mózes 4:31



Minden egyes esetben, amikor Isten megígér valamit, az ellenség igyekszik annak beteljesedését meggátolni. Amikor az ellenségnek teret engedünk, törvényszerű, hogy magunkat helyezzük előtérbe, és a saját erőnkből igyekezzük elérni céljainkat. 
Urunk! Segíts bennünket, hogy a sötétségben ne felejtkezzünk el arról, amit a fényben mondtál nekünk!

Úgy tűnik, hogy mostanában szinte mindenki valamilyen vihart él meg a mindennapjaiban. Ha te is éppen küzdesz valamivel, feltehetek neked egy kérdést? A jelenlegi küzdelmedben, érzed Isten közelségét? Vagy úgy érzed, teljesen elfelejtkezett rólad az Úr? Már azon gondolkodsz, hogy Ő egyáltalán veled van-e még? Valóban hiszed azt az igazságot, hogy Ő nagyon szeret téged, annak ellenére, hogy éppen még nem adta meg neked azt, ami után annyira vágyódsz?

Isten számára fontos vagy. Ő, aki a csillagokat elhelyezte az űrben, - a Mindenható Isten, - nagyon szeret téged.

Nehéz a várakozás, a mindennapok megélése és Isten dicsőítése a „várj még!” időszakban. De éppen ekkor fontos megemlékeznünk arról, hogy Isten meghallgatja az imánkat. Ha nem lankadunk a hitünkben, és engedelmességünkben, akkor meg fogjuk tapasztalni, Isten miként győzi le lelkünk ellenségét. Csodálni fogjuk, hogy Isten miként használta fel a nehézségeinket a mi érdekünkben. És ujjongva fogjuk megélni, hogy az Úr a maga idejében milyen csodásan elrendez mindent.

Nem szabad megrendülnünk azon meggyőződésünkben, hogy Isten jó, az Ő ígéretei igazak, és Ő mindenképpen elrendezi dolgainkat. Bíznunk kell Isten időzítésében, és a várakozás időszakában nem szabad megfeledkeznünk Isten dicsőítéséről sem.

Bízz Isten időzítésében: Emlékszel Dávid történetére, amikor egy barlangban találta magát az őrjöngő, féltékeny Saullal? (1Sámuel 24.) Úgy tűnt, az Úr Dávid kezébe adta akkor Sault. Dávid egy Istennel járó ember volt, és annak ellenére, hogy úgy tűnt, a megoldás elérhető távolságra volt tőle, nem tett semmit mindaddig, míg az Úr el nem rendezte a dolgokat.

Velem is számtalanszor megtörtént már, hogy azt gondoltam, egy karnyújtásnyira van tőlem a megoldás, de mégis valami belülről azt súgta, hogy nem jött el még az én időm…

Valami mást háttérbe kellett volna szorítanom, annak érdekében, hogy megragadhassam azt, amit hitem szerint Isten megígért nekem. Az áttörés nagyon közel volt, de mégsem annyira, hogy a sajátomnak érezzem.

Amikor azonban biztosan éreztem, hogy eljött az én időm, az olyan volt, mintha egy érett gyümölcsöt szakítottam volna le a fáról.

Épp a várakozás idejét éled meg? Az Úr ezt üzeni neked: Drága gyermekem! Figyelek rád. Van egy álmod? Tudok róla. Bízz bennem, és meg fogod látni, hogy legmerészebb álmaidat is túl fogja szárnyalni a megoldás, amit készítek neked. Szeretnék megdicsőülni általad, de először benned kell megdicsőülnöm. Alázd meg magadat énelőttem. Fordulj el az irigy vagy a versengő lelkülettől. Fogadj el engem, fogadd el az időzítésemet, minden el fog rendeződni, ne aggódj!

Dicsőítsd Istent a várakozás idejében. Így szól egy gyönyörű Ige: Leborulok szent templomodban, és magasztalom nevedet hűséges szeretetedért, mert mindennél magasztosabbá tetted nevedet és beszédedet. (138. Zsoltár 2.)

Bízz Istenben! Ő semmiképpen sem fog magadra hagyni téged. Dicsőítsd Őt, miközben a megoldásra vársz. Ne foglalkozz az ellenség ármánykodásaival. Dicsőítsd Istent, mert Ő mindig jó, még akkor is, amikor nem tudod, mit miért tesz. A rendelt időben meg fog történni az áttörés.

Mi az amit oly görcsösen szeretnél megoldani? Mit nem tudsz elengedni?Át tudnád adni Istennek, hogy a kezed felszabadulhasson annak érdekében, hogy szabadon dicsőíthesd Őt?

Drága Barátnőm! Ahhoz, hogy a lehetetlennek tűnőt elérd, és a megmászhatatlannak tűnőt leküzd, szükséged van Istenre. Ne feledd, egyedül Nála történnek hatalmas dolgok. És Ő általad is szeretne munkálkodni, hatalmas dolgokat létrehozni.

Épp küzdesz valamivel? A küzdelem által Isten formálni akar téged.

Fogadd el az identitásodat. Engedelmeskedj Istennek. Alázd meg magad Őelőtte. Bízz az időzítésében. Ne figyelj az ellenség szavára. Nézz szembe a félelmeiddel. Az Isten által rendelt időben pedig épp ott leszel, ahol Isten terve szerint lenned kell.

Bennünk működő ereje által Isten mérhetetlenül többet tud tenni, mint amire kérjük, vagy amit el tudunk képzelni. (Efézus 3:20)

Mennyei Atyám! Most tanulom elfogadni azt az igazságot, hogy azért tartasz a várakozás időszakában, mert formálni akarsz engem, és el akarsz engem készíteni. Köszönöm, hogy gondod van rám. Gondoskodó, odafigyelő Atya vagy, és Te tudod legjobban mire van szükségem. Újítsd meg a hitemet! Segíts egyre inkább bíznom benned. Amikor pedig minden meg fog oldódni a maga idejében, tudom, hogy hálás leszek azért, hogy Rád bíztam magam. Épen ezért, most teljes szívvel vallom: Bízom Benned! A lelkem Rád vár, Uram!

Jézus nevében imádkozom,
Ámen




(January 27, 2017, When You’re in the ‘Not Yet’ Season, Susie Larson, proverbs31 Daily devotionals, fotó: pinterest)

Megjegyzések

  1. Hát ez gyönyörű és nagyon sokat tanító, köszönöm!! :)

    VálaszTörlés
  2. Csodálatos biztatást a várakozás időben, köszönöm a bátoritò szavakat, imákat!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm ebben a vàrakozàsban vagyok én is ekkora igéretet még soha nem kaptam.. Vàrom az Ùr megdicsöülését bennem,addig is dicsöitem,és magasztalom Öt..Dicsösség Jézusnak,Hàla,Amen...

    VálaszTörlés
  4. Köszönjük a visszajelzéseiteket, Drága Olvasóink! Kívánjuk, hogy nap mint nap meg tudjatok erősödni az Úrnál a várakozás időszakában! Istenük áldását kívánjuk az életetekre.
    Szeretettel:
    A Szerkesztők

    VálaszTörlés
  5. Köszönjük a visszajelzéseiteket, Drága Olvasóink! Kívánjuk, hogy nap mint nap meg tudjatok erősödni az Úrnál a várakozás időszakában! Istenük áldását kívánjuk az életetekre.
    Szeretettel:
    A Szerkesztők

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések