Jelentéssel teli ajándékok


„Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz.” Lk 2,10

Advent elkezdődött, ideje előszedni a karácsonyi ajándékok listáját. Lehetek őszinte? Vannak olyan oldalai az ajándékozásnak, amiket nem szeretek.
Mielőtt elkönyvelnétek fösvénynek, hadd magyarázzam meg. Nem szeretem azt a mentalitást, amelyik igyekszik „letudni”, a listáján kipipálni az ajándékokat. Ez személytelen, üzleties, nem őszinte. És nem szeretem azt a nyomást sem, amit néha érzek, hogy többet költsek, mint amennyit a pénztárcám megenged.
Jelentést hordozó ajándékot adni viszont nagyon szeretek. Főleg olyanokat, amik a karácsony lényegét tükrözik. Az ajándékozás hagyománya a legnagyobb Ajándékra, Jézus Krisztusra emlékeztet bennünket. Ő a nagy örömhír, amiről a fenti igében olvasunk. Születése mindnyájunknak azt kiáltja: Szeret téged az uraknak Ura, a királyok Királya!
Karácsony körül az emberek nyitottabbak erre az örömhírre, ezért igyekszem apró, jelentést hordozó ajándékok által megosztani másokkal.
Ezen a héten, ahogy a karácsonyi ajándékozás felé fordítjuk a figyelmünket, jusson eszünkbe, hogy nem az ajándék ára számít, nem a vásárlói értéke közvetíti Isten és a mi szeretetüzenetünket.
Adjunk időt magunknak az imádkozásra, kérjük Istent, segítsen, hogy kreatívak és ötletesek legyünk, és ajándékaink jelentést hordozzanak, ne csak a mi szeretetünket tükrözzék, hanem „nagy örömet hirdessenek”, a Karácsony örömhírét.

Uram, köszönöm, hogy úgy döntöttél, lejössz közénk, hogy megismerhessünk, és megtudjuk, mennyire szeretsz minket. Segíts, hogy megtaláljam a módját, hogyan mutathassam ki szeretetemet és a Te szeretetedet másoknak ezen a karácsonyon. Jézus nevében, Ámen.



LeAnn Rice

Megjegyzések

  1. Köszönöm! Bevallom,hogy bár szívhez szóló ajándékokra törekszem mindig, és tudom,hiszem,hogy a Karácsony Jézus születésnapja, de ez az üzenet most nagyon jókor jött,hogy :"Jelentést hordozó ajándékot adni viszont nagyon szeretek. Főleg olyanokat, amik a karácsony lényegét tükrözik."---erre fogok most nagyon figyelni!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések