365 napi áldás

„Ő állandóan küzd értetek imáiban, hogy teljesen és tökéletesen megvalósítsátok Isten akaratát.” 

Kol 4,12

Szolidan becsomagolva egy szeretettel lepecsételt borítékba – a legemlékezetesebb karácsonyi ajándékom. Életem 44 karácsonyán még sosem kaptam olyan értékes kincset, mint pár évvel ezelőtt. Egy olyan ajándék volt, ami 365 napra biztosított jó érzést, békét, örömöt. És azóta sem felejtettem el.
Az irodánkban egy dobozba gyűjtjük az egymásnak szánt ajándékokat, és a karácsonyi közös ünnepélyen mindenki húz közülük egyet. Egyszerűen csomagolt kis doboz volt, ami a kezembe került, ahogy belenyúltam az ajándékok közé. Egy kísérőlevél is volt benne, amit hangosan olvasni kezdtem:
„Tegnap este, ahogy csomagoltam az ajándékodat, Isten súgott nekem egy ötletet, amit teljes szívemmel elfogadtam. Te, aki ezt az ajándékot kicsomagoltad, nemcsak egy általam készített karácsonyfadíszt kapsz, hanem egy ígéretet is tőlem. Kitüntetés és megtiszteltetés számomra, hogy a következő év minden napján imádkozhatom érted. Akár rossz napod lesz, akár jó, mindig tudhatod, hogy én név szerint fogok imádkozni érted. Szeretlek. Boldog Karácsonyt. Szeretettel Melissa.”
Könnybe lábadt szemmel, szavak nélkül öleltem magamhoz drága barátnőmet. Írott üzenete balzsamként simogatta meg szívemet. Nem tudtam szavakba önteni, mit érzek. Csendben összehajtogattam a levélkét, és visszacsúsztattam a borítékba. Csak mosolyogni tudtam.
Valaki minden nap imádkozni fog értem! Kihagyás nélkül. Mekkora ajándék!
Még senkitől sem kaptam ilyen ígéretet. Persze, szokták mondani a barátnőim, barátaim, hogy imádkoznak értem, ha beszámolok nekik valamilyen küzdelmemről. Előfordul, hogy felhív valaki, hogy elmondja, hirtelen eszébe jutottam, és imádkozott értem. Mások is mondják néha, hogy meg szoktak rólam emlékezni imáikban. De azt a biztonságot, hogy van egy imaharcos, aki minden egyes nap küzd értem imáiban, ezt még elképzelni sem tudtam.
Nagyon jó érzés volt.
Bátorságot, önbizalmat, optimizmust éreztem.
De mindenekelőtt azt, hogy szeretve vagyok. Mekkora elköteleződés. Nekem és értem. Minden nap.
Tudod, ismerem az ima erejét. Tapasztaltam gyógyulást, növekedést, csodákat, békességet magányos ima, családi vagy közösségi imádkozás hatására. Eljutottam arra az alázatos felismerésre, hogy minden nap teljesen Tőle függjek, és ez az imádkozással kezdődik.
Az imádsággal teli élet nem azt jelenti, hogy meggyőződésem, hogy Isten mindent pontosan úgy tesz majd, ahogy kérem Tőle. Azt jelenti, hogy tudom, hogy meghallgat, és tudja, mi a legjobb nekem. Bizalom abban, hogy vezetni, irányítani fog, ha keresem az akaratát. Teljes szívemmel ráhagyatkozom erre a bizonyosságra.
Túláradó hálával a szívemben mentem haza aznap a karácsonyi ünnepségről, boldoggá tett az egy évig tartó imaajándék. Eldöntöttem, hogy viszonzásul én is minden nap imádkozom Melissáért. Mint kiderült, kihívásokkal teli év következett számára, szüksége volt az imáimra.
Amikor hálásan rágondolok, mindig eszembe jut a kolosszéieknek írt levél fent idézett mondata Epafrászról, Krisztus Jézus szolgájáról: „Ő állandóan küzd értetek imáiban, hogy teljesen és tökéletesen megvalósítsátok Isten akaratát.”
Sosem felejtem el Melissa csodálatos, önzetlen ajándékát.

Uram, köszönöm, hogy olyan barátokat adsz, akik a Te szereteteddel szeretnek minket. Köszönöm, hogy meghallgatod kéréseinket, és úgy válaszolsz rájuk, ahogy jónak látod. Bízunk Benned, szeretünk és magasztaljuk Szent Nevedet. Jézus nevében, Ámen.



(Encouragement for today, 2011.12.08. Holly Good, www.proverbs31.org, fordítás: www.eszmelkedesek.blogspot.hu, fotó: pinterest)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések