Isten fut feléd, Max Lucado


Hogy szebb legyen a napod, képzeld el Istent, ahogy fut feléd.
Mikor látta a pátriárkák hitét, Isten megáldotta őket. Mikor Péter prédikált, Pál tollat ragadott, Tamás hitt – Isten mosolygott. De nem futott feléjük.
Ezt a (nyelvtani) igét a tékozló fiú történetére tartogatta a biblia. „Még távol volt, amikor apja meglátta őt, megszánta, elébe futott, nyakába borult, és megcsókolta őt” (Lk 15,20).
Isten futni kezd, mikor meglátja a disznók vályújától hazatérő gyermekét. A mókuskerékből kiszálló drogfüggőt. A bulizásnak hátat fordító tinédzsert. Az íróasztalt ott hagyó hivatalnokot, aki a társadalmi ranglétrán kapaszkodott felfelé. A szellemidézőt, aki elhagyja bálványait. A materialistát, aki otthagyja az anyagot, az ateista a hitetlenségét, az elitista az önreklámozást…
Mikor a tékozló fiúk alakja feltűnik a hazafelé tartó ösvényen, Isten képtelen ülve maradni, s az angyalok csöndben figyelik az Atyát, aki átöleli gyermekét.
Ha Isten felé fordulsz, Ő futni kezd feléd.



 (Forrás: Upwords with Max Lucado, 2012.02.16., www.crosswalk.com, fordítás: www.eszmelkedesek.blogspot.hu, fotó: pinterest.com)

Megjegyzések

  1. Ez a megvilágítás csodálatosan megvígasztalt most,köszönöm!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Igen,engem is,jo emlekezni hogy milyen szerető Atyánk van. Áldott légy Édes IStenem!

    VálaszTörlés
  3. Tényleg jó az élet zajos forgatagában időnként megállni és Isten feltétel nélküli, felénk hajló szeretetére gondolni... <3

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések