Ima az alázatért...




Ne csak a magatok érdekeit nézzétek, hanem mindenki törődjön a testvérei érdekeivel is! Az a gondolkodásmód és szándék uralkodjon bennetek, amely a Krisztus Jézust jellemezte. Ő ugyanis, minden tekintetben Istenhez volt hasonló, sőt, egyenrangú volt Istennel. Ehhez azonban nem ragaszkodott mindenáron, mint jogos tulajdonához, hanem mindenről önként lemondott, és beleegyezett abba, hogy szolga legyen. Amikor a Földön megszületett és emberré lett, valóban olyan is volt, mint egy szolga. Amikor külsejét tekintve úgy élt, mint ember, megalázkodott, és tökéletesen engedelmeskedett Istennek. Még akkor is engedelmes volt, amikor emiatt meg kellett halnia. Igen, a kereszten történt halála pillanatáig engedelmes maradt.



(Filippibeliekhez írt levél 2:4-8)

Atyánk, tegyél bennünket alázatossá. Segítsd meg családunkat, hogy elengedhessük a büszkeséget, és Jézusra, mint példaképünkre tekintsünk. Csakúgy mint Ő, segíts, hogy másik embert magunk elé tudjuk helyezni, és a másikért szolgálva élhessünk. Mert Jézus, Isten Fia tette meg ezt először értünk: eljött erre a Földre, hogy bennünket szolgáljon.

(Forrás: Praying For Humility :: 31 Days of Praying For Your Family appeared first on Kayse Pratt., fotó: pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések