Jézust képviseled ott, ahol éppen vagy

"Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat."



Máté 5:14-16


A hírek szalagcímei beszivárogtak hozzám a nappaliból a dolgozószobámba, amint az asztalomnál ültem. Egy újabb tragédiáról szóló történet annyira élesen kontrasztban állt attól, amit éppen írni készültem, hogy meg kellett állnom, mély levegőt vennem és egy kicsit hátradőlnöm a székemben. Kétségbeesés lett úrrá rajtam.

"Uram! - imádkoztam csendben, - mit tehetnék annak érdekében, hogy a világunkat beborító sötétség oszladozni kezdjen? Oly nyomasztó minden körülöttünk."

Válaszként egy halk, csendes suttogás érintette meg szívemet: "Egyedül még több fénnyel lehet a sötétségtől megszabadulni... "

A sötétség a fény hiánya. A sötétséggel való küzdelem épp oly hasztalan, mint az árnyékod kergetése. Nem lehet összecsomagolni és elhajítani. Egyedül a fénynek van akkora ereje, hogy a sötétséget eloszlassa. A Hegyi beszédben Jézus megerősítette számunkra, hogy mi vagyunk a világ világosságai. Az a rendeltetésünk, hogy fénykedjünk. De az általunk megosztott világosság nem a sajátunk.

A teremtés óta Isten a világosság forrása szó szerint és lelki értelemben is. Mózes I. könyve így fogalmaz: "...a mélység fölött sötétség volt, de Isten Lelke lebegett a vizek fölött, Akkor ezt mondta Isten: Legyen világosság! És lett világosság." (1:2b-3)


Képzeld el a teljes sötétséget. Aztán néhány rövid szó hatására a világosság felragyogott. Minden élő teremtménynek szüksége van a fényre a puszta létezése érdekében, - növényeknek, állatoknak, embereknek egyaránt. Az az Isten, aki világosságot hozott ebbe a világba, világosságot hoz személyes életünkbe is. A "Korinthusi levél 4:6a így fogalmaz: "Isten ugyanis, aki ezt mondta: "Sötétségből világosság ragyogjon fel", ő gyújtott világosságot szívünkben..."

Olyan megnyugtató azt tudnunk, hogy nem kell a villanykörtéhez hasonlítanunk, aki így szólt: "Meg kell találnom a módját, hogy miként ragyoghatnék!" A villanykörte tehát elment egy önsegítő csoport foglalkozására, hogy meglelje önmagában a világítás belső képességét. Könyveket olvasott el, hogy miként ragyoghatna fényesebben. Minden reggel, miután felkelt, pozitív gondolatokat ismételgetett önmagában: "Én villanykörte vagyok. Hiszek magamban, és világítani fogok!" Azonban semmi sem történt.
Egy idő után a villanykörte elfáradt és elbátortalanodott. Kétségbe vonta identitását és képességeit. Majdnem teljesen kiégett. Egy napon fogták a villanykörtét és egy foglalatba igazították. Felragyogott a fény, betöltve a szobát. Ekkor a villanykörte végre megértette. A megoldás nem az izzadságcseppes erőfeszítésben, hanem a fényforrás megtalálásában rejlett.

Világosságot árasztani önmagunk erejéből nagyon fárasztó dolog. Nekünk egyetlen egy dolgunk van csupán, Istenhez csatlakozni, és Őbenne megmaradni. Amikor így teszünk, akkor az Ő fénye oly erővel és fénnyel fog átragyogni rajtunk, amely képes lesz megváltoztatni a világot. Ez, a bennünk átragyogó fény valószínűleg nem fog a hírek szalagcímére kerülni, de annál egy sokkal értékesebb változást mindenképpen eredményezni fog. ..

Uram, köszönöm, hogy Te magad vagy a Fény bennünk. Te teszel egyedül képessé bennünket arra, hogy környezetünkben világítsunk. Amikor egyre sötétebb és leterhelőbb a bennünket körülvevő világ, kérlek, használj bennünket, hogy változást hozhassunk környezetünkbe. Arra kérünk, hogy segíts bennünket szeretetet, örömet és békét közvetíteni...Te vagy az egyetlen reménység akire szükségünk van, és Te vagy az egyetlen Fény, mely soha sem fog kiégni, legyőzetni vagy kialudni. Jézus nevében, ámen.



Az okosok fényleni fognak, mint a fénylő égbolt, és akik sokakat igazságra vezettek, mint a csillagok, mindörökké.
Dániel 12:3


Nem megy le többé napod, és holdad nem fogy el. Az ÚR lesz örök világosságod, letelnek gyászod napjai.
Ézsaiás 60:20


(Forrás: Proverbs31, Daily Devotionals, Holley Gerth, You are shining for Jesus Wherever You are,

http://proverbs31.org/devotions/devo/youre-shining-for-jesus-wherever-you-re/ )

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések