Menjünk be a nyugalomba...

A szombati nyugalom tehát még ezután vár az Isten népére.

(Zsidókhoz írt levél 4. fejezet, 9. vers)


A farmon, július semmittevő napjain a lovainkat a nyári legelőkre engedtük ki. A buja zöld fű készen állt a legelésre. Mielőtt azonban kinyitottuk volna a kapukat, a testvéreimmel együtt az volt a feladatunk, hogy felnyergeltük a lovainkat, és végigjártuk a kerítés mentén a területet, és jeleztük, ha valahol megrongálódott a határvonal. Több órás lovaglás után a nyári napon, a fáradt lovam nedves volt az izzadságtól és a fejét mélyen lehorgasztotta. Arra kellett késztetnem, hogy egyik fáradt lábát a másik után tegye. De amikor megérezte az otthonról érkező fuvallatot, vagy felismerte saját kerítését, a füleit felvágva gyorsította a lépteit. Minél közelebb került az istállóhoz, annál gyorsabban ügetett. Miután megérkeztünk, gyorsan lenyergeltem, ő pedig lefeküdt a földre, és nagyokat kortyolt a vályúból. Ennyire örült, hogy hazaérkezhetett.

Milyen jó lesz nekünk is hazaérni! Véget ér majd a küzdelem, a világi terhek nem fogják többé leszívni erőnket.
A zsidókhoz írt levél 4. fejezetének 9. verse, olyan mint egy pohár hideg víz egy forró nyári napon.
A biblia íróinak, - néhányuknak a végtagjai bilincsben gémberedtek - ez a reménységük lehetett, ami felvillanyozta őket és a lépteiket felgyorsította. Életük alkonyán ehhez hasonló bátorításokat írtak:"igyekezzünk bemenni a nyugalomba." (Zsidókhoz írt levél 4:11)

Ügyelj a lépteidre. Használd a fejedet. A legtöbbet hozd ki a lehetőségekből, mert az idők nehezek. (Efézus 5:15,16) Arra törekedj, hogy jól használd ki az idődet, a kincseid a menyben legyenek és élj úgy, hogy Isten minden mozzanatodat szemmel tartja. Törekedjünk arra, hogy kedvesek legyünk számára. (II. Korintus 5:9) A pihentető, buja zöld legelők már a horizonton vannak. Emlékezz erre, amikor ma este fáradtan rogysz bele az ágyadba.

A mai gondolat levette a terhet a földi gondjaimról. Ha elfáradok Uram, emlékeztess a mennyei otthonom legelőire.
(Joni and Friends)
 
  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések