József hite

József szilárdan hitte, hogy az az ember tölti be Isten szándékát, és az teljesíti akaratát a legjobban, aki minden aggodalom nélkül, türelmesen vár az Úrra, óráról órára eleget téve kötelezettségeinek. József nem tudta, hogy mi Isten terve vele, és nem tudta azt sem, hogy mikor kerül arra sor, de megtanulta a legfontosabb leckét. Megtanulta, hogy egyedül akkor tesz helyesen, ha életét Isten áldott kezébe teszi le, és egészen alárendeli magát az örökkévaló, a mindentudó Isten akaratának. Hosszú évekig tartó neveltetése idején teljesen ráállt a mennyei hullámhosszra.

Isten kezében nagyon hasznos eszköz az ilyen jól képzett, fegyelmezett ember. És most, hogy József kész volt a szolgálatra, Isten hasonlóképpen kész volt arra, hogy felhasználja. József képzése befejeződött, életében elérkezett a nagy pillanat. 

Isten azt akarta, hogy József a héber rabszolga, a börtön lakója magas méltóságot és nagy hatalmat kapjon Egyiptom földjén. József volt Isten eszköze, aki által népe jövőjét készítette elő. S ez a folyamat már megindult. Végre elérkezett az idő - az örökkévaló mennyei terv szerinti idő - , amikor Isten megmutatta, mi a szándéka Józseffel.


 (C.B. Haynes: Isten küldött egy embert)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések