Sokan követték, és ő mindnyájukat meggyógyította. Mt12,15

Rémisztő betegségek micsoda tömkelege özönlött Jézus szeme elé! Mégsem olvassuk azt, hogy undorodott, hanem azt hogy mindegyikhez volt türelme. A gonosznak milyen páratlanul széles skálája jelent meg a szeme előtt! Milyen undorító kelések és gennyedő gyulladások! Mégis kész volt foglalkozni mindegyikkel, a szörnyű gonosz újabb és újabb formájával, és győzedelmeskedett mindegyik fölött. Jöhetett a tüzes nyíl bármilyen irányból, Ő eloltotta lángját. A láz forrósága, az ödéma hidege, a bénultság erőtlensége vagy az őrület tombolása, a lepra bűze, a szembetegségek sötétsége - mindezek ismerték szavának hatalmát, és eltakarodtak parancsára. Mindenhol, amerre csak járt, győzedelmeskedett a gonosz felett, és áradt felé a megszabadított foglyok hódolata. Jött, látott és győzött mindenütt. 

Ma reggel is így van ez. Bármi is legyen a bajom, a szeretett Orvos meg tud gyógyítani. Bármilyen is legyen az állapota azoknak, akik most eszembe jutnak, hogy imádkozzam értük, szabad remélnem hogy Jézus meg tudja gyógyítani őket minden bűnükből. Gyermekem, barátom, kedvesem, remélhetem mindegyikőtök gyógyulását most, amikor Uram gyógyító erejét felidézem. Magammal kapcsolatban is bizakodó vagyok, bármilyen elkeseredett harcot is folytatok bűneimmel és gyengeségeimmel. Ő, aki itt a földön bejárta a betegek házait, még mindig rendelkezik ugyanazzal a kegyelemmel, még mindig tesz csodákat az emberek fiai közt! Azonnal hozzá megyek őszinte hittel.

Hadd dicsőítsem Őt ma reggel, amikor felidézem, ahogyan a lelkeket is gyógyította, ami miatt vált a leghíresebbé. Ezt úgy végezte, hogy magára vette betegségeinket, az ő sebei árán gyógyultunk meg. (Ézs 53,5) A földi Egyház tele van olyan lelkekkel, akiket Szeretett Orvosunk gyógyított meg, és a menny lakói maguk is azt vallják, hogy ő mindnyájukat meggyógyította. Gyere hát, hirdesd mindenhol kegyelmét, és az Úr dicsőségére lesz ez örök jelül, amelyet nem törölhetnek el. (Ézs 55,13)



 
szöveg: C.H. Spurgeon, Reggel és este, napi áhítatok

fotó: pexels.com 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések