Megigazulva és megszentelve

„Azt tartjuk tehát, hogy az ember hit által igazul meg, a törvény cselekedetei nélkül.”

Róma 3:28

A megigazulás egy befejezett, teljes mű, és abban a pillanatban tökéletesen megigazulunk, amikor hiszünk; a megszentelődés pedig egy befejezetlen mű, és soha nem lesz tökéletes, amíg a mennybe nem érünk. A megigazulásban nem növekszünk (ugyanolyan mértékben vagyunk megigazultak abban az órában, amikor először jövünk Krisztushoz hit által, mint amennyire az örökkévalóságban azok leszünk); a megszentelődés ezzel szemben egy fokozatos munka, ahogyan folyamatosan változtatjuk és átadjuk a szívünket Krisztusnak.
A megigazulás a személyünkre vonatkozik, az Isten előtti helyzetünkre. A megszentelődés viszont a jellemünkre és szívünk erkölcsi megújulására vonatkozik. A megigazulás Isten cselekedete rajtunk, és mások számára nem könnyen észrevehető; a megszentelődés Isten munkája bennünk, és nem rejtőzhet el mások elől. A megigazulás adja meg nekünk a mennyországra való jogosultságunkat; a megszentelődés készít elő minket a mennyországra. Élj tehát minden pillanatot, minden napot úgy meg, hogy az örökkévalóságot tartod szem előtt, tele hálával azért, hogy Jézus megváltott téged.
Ma itt a lehetőség, hogy megnyílj Isten megszentelő munkája előtt az életedben.



Uram add, hogy az életem áradjon el hálával Fiad üdvözítő kegyelméért. Nem is lehet ez másképp. Szentlélek, adj nekem erőt, hogy Istennek szenteljem magam.


Joni Eareckson Tada: Justified and Sanctified
More Precious Than Silver
1998, Zondervan
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/1820525/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések