Ő tart fenn mindent

"...ezekben a végső időkben a Fiú által szólt hozzánk, akit örökösévé tett mindennek, aki által a világot teremtette.Ő Isten dicsőségének a kisugárzása és lényének képmása, aki hatalmas szavával hordozza a mindenséget, aki miután minket bűneinktől megtisztított, a mennyei Felség jobbjára ült."

Zsidók 1:2-3

Jézus durván szőtt ruhája és szakálla, a barátaival folytatott egyszerű beszélgetései, az életét körülvevő szerény körülmények mögött hatalmas dolgok zajlottak. Egyetemes jelentőségű dolgok. Még akkor is, amikor Jézus Júdea kavicsos ösvényeit járta - prédikált, vitatkozott, gyógyított és hallgatott -, az egész világegyetem minden órában az ő istenségére támaszkodott.
Még akkor is, amikor Jézus Galilea dombjain járt, az észak-amerikai barnamedve vette a jelet a Teremtőjétől, hogy megkezdje a téli álmot. Miközben Jézus azt mondta tanítványainak, hogy hagyják el hálóikat és kövessék őt, a sarki csér várta a jelet, hogy elhagyja az Északi-sarktól nyolc fokkal délre fekvő költőhelyét, és az Antarktiszon teleljen. Miközben Jézus időt szakított arra, hogy megáldja a kisgyermekeket és meghallgassa a zsidó anyák beszélgetését, egy nőstény vízipók hallgatta az agyában lévő visszhangokat, amelyek azt mondták neki, hogyan kell légbuborékokat csapdába ejteni és a tó fenekén selyemben elhelyezni a tojásait. Amikor Jézus korán kelt, hogy a hegyekbe menjen imádkozni, az éjszakai baglyok hallgatták a parancsát, hogy hagyják abba a vadászatot, és térjenek vissza a fészkükbe pihenni. Még amikor Jézus felnézett a csillagokra, nemcsak azok ragyogásában gyönyörködött - abban a ragyogásban, amelyet ő teremtett -, hanem minden égi pályát fenntartott az ő hatalmas szavával.
Ha Jézus képes volt néma parancsára összetartani az őt korbácsoló katonák izmait és inait, beléjük lehelve azt az energiát, ami az ütlegeléséhez szükséges volt, ha Jézus képes volt így megáldani a vádlóit - és meg is tette -, akkor, ó, gondoljatok arra az energiára, amit Isten adhat nektek, hogy megáldjátok a körülöttetek élőket. Milyen hatalmas Megváltónk van!


Nemcsak minden mást tartasz fenn szavaddal, Uram, hanem engem is. Köszönöm, hogy benned élek, mozgok és létezem.

He Sustains Everything: Joni Eareckson Tada
More Precious Than Silver
1998, Zondervan
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/madar-repulo-viz-szarnyak-12950625/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések