Felkészülés az megújulásra

"És mi nem pártolunk el tőled. Tarts életben bennünket, és mi segítségül hívjuk nevedet."

Zsoltárok 80:18

Ki az a személy, akiben Isten kész munkálkodni? Ki van felkészülve a megújulásra? Egy barátnőm, Nancy Leigh DeMoss egyszer leírta, hogyan néz ki egy ilyen ember. Készen állsz arra, hogy az Úr csodálatos munkát végezzen az életedben? Talán meglátod magad ebben a tükörben...
Azt a személyt, akiben Isten munkálkodik, elönti a lelki érzékenység- a legjobbat keresi másokban. A büszke emberek azonban mások hibáira összpontosítanak, és lesik, mikor téved a másik. Az a személy, akit Isten kiválaszt, átadja az irányítást, és nem arra vágyik, hogy mindig igaza legyen, de a büszke emberek követelik, hogy a dolgok a saját útjukat járják; be kell bizonyítaniuk, hogy igazuk van.
Azok a hívők, akikben Isten munkálkodik, arra vágynak, hogy másokat is sikeressé tegyenek. Aztán vannak olyanok, akik azért tesznek dolgokat, hogy sikeresek legyenek, akiket megsebez, ha másokat léptetnek elő helyettük. Az ébredés azokhoz jön, akik tudják, hogy nincs mit adniuk Istennek, azokhoz, akik megalázkodnak, hogy mennyi mindent kell még tanulniuk. Az ébredés egyre inkább megjelenik azoknak az életében, akik arra gondolnak, mit is tehetnének Istenért, mint azoknak az életében, akik túl magabiztosak abban, hogy mennyit is tudnak ők maguk.
Isten olyan embereket keres, akik nem magukkal foglalkoznak, akik megkockáztatják, hogy közel kerüljenek másokhoz, akik alázatos szívvel fogadják a kritikát. Isten nem szívesen használ olyan embereket, akik énközpontúak, akik távolságtartóak, akik védekeznek, ha kritizálják őket.
A megtört emberek kifejezetten a bűneiket vallják meg. A mélyen gyökerező bűn szomorúvá teszi őket.. Aztán vannak olyanok, akik általánosságban vallanak. Őket elsősorban bűneik következményei és a látszat fenntartása foglalkoztatja.
Szánj egy percet arra, hogy kiválaszd azt az egy-két jellemvonást, amelyről Isten azt súgta neked: "Ez vagy te. Add ezt nekem". Ha arra vágyunk, hogy megújuljunk, nem kell messzebbre mennünk, mint önmagunkhoz.


Uram, változtass meg engem. Tégy engem is olyan megtört embereddé, aki hajlandó megengedni, hogy elkezdődjön benne a megújulás.


Preparing for Revival Joni Eareckson Tada
More Precious Than Silver
1998, Zondervan
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/1528975/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések