Ő, aki a pilléreket szilárdan tartja

 "Ha meginog a föld és minden lakója, én megszilárdítom oszlopait! " (Zsoltárok 75:4).


Ez egy hullámvasút volt a családom számára: A 2 hónapos unokaöcsém bakteriális agyhártyagyulladással került kórházba.

Édes kis teste belázasodott. Duzzanat az agyában, a gerincvelőnél. PICC-vezeték, hogy jobban kapja az antibiotikumokat, és ne kelljen a pici vénáival küzdenie.

A napok lassan, bizonytalanul telnek. A legtöbb kérdésünkre nincs válasz, csak ima , és én tehetetlennek érzem magam, hogy nem tudom meggyógyítani a testét.

Néha kínszenvedés várni. Minden általam ismert módon imádkozom, és még mindig nem tudom teljesen felfogni Isten jelenlétét ebben az egészben. A fejemben tudom, hogy Ő itt van, de a tudás nem jut el teljesen a szívemig. A szívem - a szívem ingoványos talajon áll, biztos talajt keresve.


Mibe kapaszkodunk ilyen időkben?

Mivel nincs szilárd talaj a lábunk alatt, Isten Igéjére állunk, arra építjük a hitünket, hogy ki Ő és az Ő védelmének pillérei.


Isten mindenekelőtt szerető. A mi Atyánk heves, finom és önzetlen szeretettel szeret minket, amely a kereszt egyik sarkától a másikig terjed. Az Ő szeretete szelíd, és gyengédsége nagy. Az  Ő szeretete tiszta.

"Aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg Istent, mert Isten szeretet." (1János 4:8)


Isten hűséges. Szemei soha nem tévednek el, szíve ránk szegeződik, és gyengéden, rendíthetetlen hűséggel tart minket közel magához. Isten kezdettől fogva ígéretet tett és megtartotta azt, hogy soha nem hagy  el minket. Isten a mi javunkat tartja szem előtt, és nincs semmi, ami elválaszthatna minket Tőle.

"A reménység hitvallásához szilárdan ragaszkodjunk, mert hű az, aki ígértet tett". (Zsidók 10:23)


Isten irányít. Ez az őrült világ kifordulhat a tengelyéből, de egyenesen az Ő  kezébe gurul. A mi Istenünk a világegyetem pilléreit tartja a markában - mennyivel inkább gondoskodik rólunk? Amikor a sötétség nem látszik elhalványulni, és az éjszaka elnyúlik, Isten ott van, rendületlenül.

"Ha meginog a föld és minden lakója, én megszilárdítom oszlopait! " (Zsoltárok 75:4).


Isten megalapozza lépteinket. Ahogy az élet útján járunk, az lehet egyenetlen és szórhatja a laza kavicsot, de a mi Istenünk átvezet minket a szűk és nehéz helyeken. Béke van abban a tudatban, hogy Ő a mi útitársunk, aki mellettünk jár, fogja a kezünket, és nem engedi, hogy egyedül menjünk.

"Az Úr vezet majd szüntelen; kopár földön is jól tart téged, és csontjaidat megerősíti. Olyan leszel, mint a jól öntözött kert, mint a forrás, amelyből nem fogy ki a víz. " (Ézsaiás 58:11)


Még nincs vége az unokaöcsém betegségének, de tudom, hogy el fog érkezni egy kimenetel. És minden egyes imalélegzés egy újabb alapkőletétel a kereszt lábánál, ahol Jézus maga lehelt ki az Atyához mindannyiunkért. Ő, aki szilárdan tartja az oszlopokat, megtart minket. Rá bízhatjuk szívünket, félelmeinket és minden ismeretlent. Ő az, akit hűségesnek és igaznak hívnak.


Ahogy a régi himnusz mondja: "Krisztuson, a szilárd sziklán állok. / Minden más talaj csak süllyedő homok." Nincs ennél biztosabb talaj.


Atyám, Istenem, Te vagy az én szilárd sziklám, amikor minden más talaj megremeg alattam. Hozzád fordulok, hogy szilárdan állíts meg, és tölts el jelenléteddel és békéddel. Kérlek, növeld a beléd vetett hitemet és bizalmamat, amikor szembenézek a megpróbáltatásokkal, amelyek megpróbálnak legyőzni engem. Te hűséges vagy. Jézus nevében, Ámen.







Forrás:

Sarah Freymuth
 COMPEL Training Member

He Who Holds the Pillars Firm  JULY 15, 2022
Daily Devotions
www.proverbs31.org

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2022/07/15/he-who-holds-the-pillars-firm

Fotó: canva.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések