Sasszárnyakon

„De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak el, járnak, és nem fáradnak el.” Ézs 40,31


Gyermekeim felszaladtak a meredek ösvényen, észre sem vették, hogy édesanyjuk lemaradt. „Én leszek az első!” – hallottam versengő kiáltozásukat. Leültem egy sziklára, fejemet a térdemre hajtottam, és potyogtak a könnyeim.
Sokszínű azálea bokrok, méltóságteljes, árnyas fák tették a parkot kedvenc kirándulóhelyünkké. Régóta nem jártunk itt, a kemoterápia, a sugarazások, két műtét nem hagyott rá időt és alkalmat. A kezelés végre befejeződött, és semmire se vágytam, csak hogy az élet visszatérjen a rendes kerékvágásba. De gyenge voltam. Ami régen könnyen ment, most lehetetlennek tűnt. Például felmenni a meredek, sziklás ösvényen a dombtetőre. Azelőtt együtt futottunk fel nevetve a gyerekekkel. Most csak sétálni tudtam, s az út felénél ezt sem bírtam tovább. Az energiaszintem nullára süllyedt.
Ültem a sziklán, és megszólítottam Istent: „Lesz-e még egyszer olyan az élet, mint régen volt? Leszek-e én valaha is a régi?”
Ezen a héten ünneplem 20. évfordulóját a rákból való gyógyulásomnak. Szinte hihetetlen! Kis gyermekeim felnőttek már, három tündéri unoka boldog nagymamája vagyok! Visszatekintve tudom, hogy a mellrák sok mindentől megfosztott. A biztos jövőtől. A gyermekeim biztonságától. Egy időre az egészségemtől.
De nem tudta elvenni a hitemet. Mikor a fenti jelenetre gondolok, nem csak egy magányos anyukát látok a sziklán ülni; látom Istent, aki szorosan átkarolja.
Vannak időszakok, amikor a saját erőnk nem elég, amikor úgy érezzük, a szárnyunk lekonyul, elnehezedik. Ezzel üzen nekünk Isten, hogy bízzuk Rá magunkat. Igaz, nem volt erőm felmászni a meredek ösvényen, de Istenben bízva feltöltődtem érzelmi energiával.
Fenti igénkben azt ígéri Isten, hogy amikor ellankadunk, ha bízunk Benne, szárnyra kapunk, mint a sasok. Hogyan lehetséges ez egyáltalán? Úgy érthetjük ezt a képet, hogy szárnyunkat felemeli, és szelet gerjeszt, amely alulról megtámasztja. Nem a saját erőnkből kelünk szárnyra, hanem az Ő hatalma emel ki engem is, téged is elesettségünkből.
Hónapokba telt, míg annyira helyre jöttem, hogy fel tudtam szaladni a dombon. De az ösvény, amin ez alatt az idő alatt járni tanultam, a Szentírás lapjain vezetett, Isten Igéjéhez, amely bátorítást nyújtott a reménytelenséggel küzdő édesanyának. Két súlyos műtét, az őket követő kemoterápia és sugarazás megfosztott saját fizikai erőmtől, de közben lelkileg felerősödtem Isten ígéreteitől. Naplót vezettem a folyamatról. Istenre hagyatkoztam, hogy töltsön fel energiával, amikor gyengének éreztem magam. És örülni tudtam a legkisebb győzelemnek is.
Mikor fellapozom azt a régi naplót, nem egy rákos anyukát látok, hanem egy hívő fiatalasszonyt, aki Istenre bízza magát egy nehéz időszakban.
Kimerültél? Gyengének érzed magad? Nem vagy egyedül. Bízz Benne, Ő felemeli a szárnyadat, feltölt új erővel, ahogy napról napra Rábízod magad.


Atyám, elfáradtam, nem megy tovább egyedül. Figyelmemet elfordítom arról, amit nem tudok elvégezni, és Rád tekintek. Ígéreteidre. Igédre. Emeld meg a szárnyamat a Te erőddel, és segíts, hogy újra repülni tudjak. Jézus nevében, Ámen.

(Encouragement for today, 2011.12.26., www.proverbs31.org,T. Suzanne Eller, fordítás: eszmelkedesek.blogspot.hu, fotó: pinterest)

Megjegyzések

  1. Igen,elfáradtam, annyira ,hogy már ahhoz sincs kedvem ami régen érdekelt. Két éve meghalt az édesanyám egyedül maradtam. Nagyon mélyre kerültem (öngyilkossági gondolatok). Ezelőtt harmincnégy éve tértem meg de az a hit egy pár évig tartott. A fájdalmam olyan nehéz hogy pszichológushoz járok. Tavaly ősz környékén jött el az az érzés hogy rajtam már csak Isten tud segiteni így azóta járok gyülekezetbe és ismét megtértem. Az eddig út nagyon nehéz volt de voltak benne jó dolgok is. Mint ahogy a fenti gondolat említi én is várom hogy (nem olyan) hanem jobb legyek mint az előtt. Hiszen Isten megígérte és azért vagyunk itt a földön hogy boldogságunk legyen. Most a legnehezebb számomra,hogy nyáron a közösségi élet is szünetel ami nekem úgy érzem nelkulozhetetlen. Köszönöm hogy ti vagytok!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, vannak házi csoportok, ha Budapest környékén laksz tudok egyet ajánlani, mindig szívesen látnak újakat, én is más által kerültem be. Szivesen segitek ez ügyben. :)

      Törlés
    2. Nagyon köszönöm a lehetőséget! Debreceni vagyok. Most azon vagyok ha Isten segít hogy ez ügyben egy kicsit előre lépjek.

      Törlés
    3. Szia:) beirtam a hazi csoport tagjainak es mar jott is a lelkesztol az info:

      Új remény Baptista Gyülekezet. Debrecen Ötvenhatosok tere 6. A Délibáb árúház épületében a 2. emeleten. Jóó közösség, jártam ott Isten áldása van jelen. Bővebben info az Internetről.

      Törlés
    4. Bocsanat nevtelenul ment el, nem szoktam a valaszokat nezegetni, de most ugy latszik Isten vezerelt:)
      Talan eletem legnehezebb idoszakaban setaltam zokogva az utcan, amikor dobbenten alltam meg egy parkolo auto mellett mert az alabbi ige idezettel neztem farkasszemet: "sose mondtam, hogy könnyű lesz, csak azt, hogy megéri"
      Azota tudom, hogy Isten mindig velunk van.
      Minden jot neked!
      Kata

      Törlés
  2. Én is debreceni vagyok. Ha gondolod...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen,jerne.andrea@gmail.com címre írhatsz. Köszönöm

      Törlés
  3. Szia!:) én Debrecenben vagyok egyetemista, ugyan júliustól haza utazok, de nem lakok messze, bármikor beutazok szívesen. Habár én még csak a húszas éveimben járok, szeretek új embereket megismerni és barátságokat kötni akár milyen korosztállyal, ha szükséged van egy barátra, nyugodtan írj nekem!Itt az emailem: zsofiakotan@gmail.com
    Imádkozok érted!

    VálaszTörlés
  4. En nagyon nehez helyzetben vagyok sok vizsgalat utan felfedeztek hogy rakos terdtol lefele a labam Mar nem tudok jarni Miota El betegedtem a ferjem El hagyott Sok oromet szerez nekem mindem napi uzenetetek megvigasztal imadkozatok eritem

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések