Ő ezért jött...

Nagyon korán, a hajnali szürkületkor felkelt, kiment, elment egy lakatlan helyre, és ott imádkozott. Simon és a vele levők azonban utána siettek, és amikor megtalálták, így szóltak hozzá: "Mindenki téged keres." Ő pedig ezt mondta nekik: "Menjünk máshova, a szomszédos helységekbe, hogy ott is hirdessem az igét, mert azért jöttem."


Márk 1:35-38

Miért keresték Simon és társai Jézust? Mert a nép mindenképp látni szerette volna Őt. Az előző nap Jézus meggyógyított minden hozzá forduló beteget és démoni megszállottat. Az éjszaka folyamán elterjedt ennek a híre, és a tömeg a Nagy Orvost kereste. Simonék miután mindent átkutattak, találták meg Jézust egy félreeső helyen, félrevonulva imádkozva.

Eközben Kappernaumban a betegek és családtagjaik Jézus gyógyító érintéséért áhítoztak. De Jézus otthagyta őket, hogy folytassa útját. Ez nem azt jelenti, hogy nem foglalkozott a rákos vagy gyulladásban szenvedő emberekkel, hanem Jézus a betegségek helyett az evangélium üzenetére fókuszált. Jézus csodái csupán a hátterét adták sürgető üzenetének. Ő maga fejezte ezt ki a következőképpen: "Azért jöttem, hogy...hirdessem az igét" Ezért Jézus folyamatosan ezt hirdette: a bűn halálba sodor, és ez örökre elválaszt Tőlem, de Isten kegyelmes, az Ő uralma megváltoztathat téged, én (Jézus) vagyok az útlevél mindehhez... Amikor az emberek már nem erre az üzenetre figyeltek, hanem Jézus csodáinak haszna elvonta őket az örökkévaló dolgoktól, akkor a Megváltó mindig visszavonult.

Te mit vársz el Istentől? A fájdalmad meggyógyítását? A szükséged megelégítését? Mindezek mellett ne felejtkezz el Jézus mélyebb üzenetéről, mert munkájának legfontosabb része az, hogy megszabadítson a bűntől. A fájdalmaink, szegénységünk, megtört szívünk rendbetétele nem az Ő egyedüli célja. Isten kényelmünk helyett arra koncentrál, hogy rávezessen bennünket arra, hogy megutáljuk bűneinket, hogy megerősödjünk a lelki életünkben, és hogy mindenek előtt szeressük Őt, az orvosok Orvosát.

A bensőm gyógyulásáért imádkozom, Uram. Segíts kérlek, hogy a külső dolgok ne vonják el figyelmemet erről. Kérlek Gyógyítóm, érintsd meg a lelkemet! Ámen







(Forrás: This is why He came. Daily devotionals, Joni and Friends, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések