Olvasói gondolatok - Mi a titka?

“Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. A föld még kietlen és puszta volt, a mélység fölött sötétség volt, de Isten lelke lebegett a vizek fölött. Akkor ezt mondta Isten: Legyen világosság!És lett világosság!”Mózes 1.1:1-3. 
“És látta Isten, hogy minden, amit alkotott, igen jó.Így lett este, és lett reggel:hatodik nap.”Mózes 1.1:31. 
 Ha végigolvasod az első fejezetet Mózes könyvéből, eléd tárul a teremtés. Napról napra. Én is a végére értem és sok mindenre rájöttem. Akárhányszor elolvasom, egyre több titkot fedezek fel benne. Kérdezik: Mi a titka annak, hogy te olyan pozitív vagy? Azt szoktam válaszolni, hogy apám természetét örököltem. Mindig jókedve volt és sohasem aggódott. De van egy pozitívum, ami engem még jobban megnyugtat: Isten teremtménye vagyok. Kérdezik: Mi a titka annak, hogy belőlem valami sugárzik és meg tudom változtatni a hangulatot magam körül? Azt szoktam válaszolni, hogy boldognak érzem magam. De ezt a boldogságot megerősíti az a tudat, hogy Isten teremtménye vagyok. Kérdezik: Miért olyan erős a hitem még akkor is, amikor az életemben vannak mélypontok és nem úgy mennek a dolgok, ahogyan én szeretném? Csak annyit mondok: Bíznom kell benne, mert én az Ő teremtménye vagyok. Mi a titok, ami Hozzá vezet, mi az ami bennem él, mi tart engem még mindig egyben, miért vagyok még mindig olyan bizakodó és reménykedő? Isten teremtménye vagyok. Az Ő lelke sokszor belém költözik. Ő világosságot gyújt az én sötét lelkemben. Átveszi az irányítást. Ha a legőszintébben szólok hozzá, ha nem akarom becsapni mert tudom, hogy úgyis látja minden gondolatomat, ha hagyom, hogy Ő cselekedjen helyettem, a titok már nem is titok többé. És ez olyan egyszerű. Nincs erőlködés, nincs megfelelni vágyás, nincs stressz, egyszerűen csak Rá bízod magad, és Ő tudni fogja, mit cselekedj. Az életem sokszor volt depressziós, keserű hangulatokkal teli. Rájöttem, mi a titka annak, hogy átváltsak és másképp gondolkozzam. Ha az emberekben csalódom, ha igazságtalannak érzem ami éppen történik az országban vagy a világban vagy éppen velem, van egy titkom: Isten teremtménye vagyok. Ezt a titkot most megosztom Veled, Drága Testvérem! Mert Te is az vagy! Ha a lelked még kietlen és puszta, ha még sötétségben tapogatódzol, Isten rád bízza a titkot: 

Az Ő teremtménye vagy! És egyszerre csak világosság lesz az életedben, fény lesz az utadban is! Tőled is fogják kérdezni: Mi a titka, hogy…? Ha nem akarod sokáig megőrizni, add tovább ezt a titkot! Mert mi Isten teremtményei vagyunk! 

 Drága Teremtő Istenem! Hála neked azért, mert ránk bíztad a titkodat. Hogy olyan sok titok van a Te teremtésedben! Hogy amit alkottál, szeretetből tetted. Hogy hasonlatosak lehetünk Hozzád, a képmásaid lehetünk és bízhatunk Tebenned! A titok nyitja egyszerű: Imádkozunk azért, hogy még jobban megismerhessünk és Rád bízhassuk magunkat. Köszönjük Neked a Te nagy irgalmadat mifelénk. Jézus nevében kérünk. Ámen. 






2019. Január 10.
Barnóczki Sarolta


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések