Olvasói gondolatok: Szeretethimnusz

“1.Szóljak bár emberek vagy angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, Csak zengő érc vagyok vagy pengő cimbalom.

2.Legyen bár prófétáló tehetségem, ismerjem bár az összes titkokat és minden tudományt, Legyen akkora a hitem, hogy hegyeket mozgassak,

Ha szeretet nincs bennem, mit sem érek.

3. Osszam el bár egész vagyonom a szegényeknek, s vessem oda testem hogy elégessenek, Ha szeretet nincs bennem, mit sem használ nekem.

4. A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, Nem gőgösködik.

5. Nem tapintatlan, nem keresi a magáét, haragra nem gerjed, a rosszat fel nem rója,

6. Nem örül a gonoszságnak, de együtt örül az igazsággal.

7. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel.

8. A szeretet soha el nem múlik. A prófétálás megszűnik, a nyelvek elhallgatnak, A tudomány elenyészik.

9. Tudásunk csak töredékes, töredékes a prófétálásunk is.

10.Mikor azonban eljön a beteljesedés, ami töredékes, véget ér.

11.Amikor még gyermek voltam, úgy beszéltem mint a gyermek. Úgy gondolkodtam, mint A gyermek, úgy ítéltem, mint a gyermek. De mikor férfivá nőttem, elhagytam a Gyermek szokásait.

12.Ma még csak tükörben, homályosan látunk, akkor majd színről-színre.

Most csak töredékes a tudásom, akkor majd úgy ismerek, ahogy én is ismert vagyok.

13.Most megmarad a hit, remény, szeretet, ez a három,

De köztük a legnagyobb a szeretet.” 
Pál első levele a Korintusiakhoz 13. Fejezet



Pál apostol így vall a szeretetről. Valahogy ilyen a valódi szeretet. Ha nem tudom megfogalmazni, szavakkal kifejezni, megkeresem a Szeretethimnuszt...Nem így kellene nekünk is szeretni? Nem ez az az érzés, amire vágyunk hogy adni és viszonozni tudjuk?

Ebben a levélben az apostol bizonyságot tesz hitéről Jézus Krisztusban... Mert Ő így szeret minket...Ő tud szeretni igazán…

“Tudnál szeretni?” Egy kiskutyus néz rám igéző szemekkel a képernyőről.

“Be tudnál fogadni?” Egy árva gyermek kérdezi tőlem az egyik tv csatorna kampányműsorából ahol nevelőszülőket keresnek…Mintha Jézus kérdezné ugyanezt tőlem...

Szeretetvendégség, ahol szívesen látnak, megvendégelnek...Szeretethiány, amitől olyan sokan szenvedünk...Mert nem adunk és nem kapunk elég szeretetet. Fukarkodunk vele, úgy gondoljuk, csak annak adunk egy kicsit, aki megérdemli. Úgy hisszük, hogy ha többet adnánk, visszaélnének vele...és elvárjuk, hogy szeressenek bennünket még jobban, még odaadóbban… Üzenet a lányomtól a neten keresztül:” Szeretlek Anya!” Ma éppen erre volt szükségem, erre az egy szóra, máris könnyebben indult a napom!” Én is nagyon szeretlek” Üzenem vissza… Szeretet nélkül nincs élet...és ez nem egy közhely, nemcsak egy üresen kongó mondat. Kell hogy legyen benne tűz, kell, hogy lángoljon mert csak akkor érünk valamit, ha szeretetben élünk...Ez az, ami soha el nem múlik...Jézus adja nekünk. Kiegészíti a tudásunkat, a prófétálásunkat, mert ha eljön a beteljesedés, már csak ez marad meg nekünk…

Az életünk egy töredék Isten országában. Ő azt akarja, hogy szeressük egymást hiszen erre lettünk teremtve. A többi jön magától és csak akkor ér valamit, ha szeretet van bennünk… Jézus kopogtat, közeleg a szeretet ünnepe...Nyissunk ajtót neki úgy, ahogyan Pál apostol és fogadjuk el az Ő szeretetét...Ne várakoztassuk, szeressük és fogadjuk be őt, mert hamarosan eljön az idő, amikor színről színre látunk, de addig marad nekünk a hit, remény és a szeretet. És e három közül a legnagyobb: a SZERETET!

Drága Testvérem! A Szeretethimnusz ma is szól hozzád, mert amiről szól, az örök. Soha el nem múlik! Szeretni és szeretve lenni, ez az a kulcs, ami minden ajtót kinyit, és ez az a varázsszó, amire mindenkinek szüksége van. Így advent előtt próbáljuk meg egymást jobban szeretni, és az ünnepek után vigyük tovább a szeretet lángját, ami felmelegített bennünket!


Édes Istenem! Nagyon szeretlek és köszönöm, hogy Te is szeretsz engem! Sokszor nem érdemlem meg ezt az önzetlen szeretetet. Sokszor elfeledkezem róla, hogyan is kell szeretnem. Mással vagyok elfoglalva, más köti le a figyelmemet. Kérlek formálj engem, emlékeztess minden nap arra, amit tettél értem, hiszen nincs a Te szeretetedhez hasonló ebben a világban. Szeretnék úgy készülni az ünnepekre, hogy a körülöttem élőknek tudjak valamit átadni ebből a szeretetből. Imádkozom azokért, akik nem kapnak elég szeretetet, kopogtass az ajtójukon, mert Te vagy az, aki elhozta a földre a szeretet lángját. Krisztus nevében. Ámen.

Barnóczki Sarolta
2018. November 24.
Fotó: Collages my Passion/ Facebook




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések