Isten a javadat akarja

Isten küldött el engem előttetek, hogy maradékotok legyen a földön, és életben tartson benneteket nagy szabadítással. Tehát nem ti küldtetek ide, hanem Isten, aki engem a fáraó első emberévé, egész házának urává és egész Egyiptom uralkodójává tett.


(I.Mózes 45:7-8)

Amikor nagyon leterhel mindaz, ami velem történik, mindig a Bibliában lévő József történetéhez fordulok. Ő aztán bizarr körülményeket élt meg! Gondoljuk csak végig… 

Ha Józsefet nem adták volna el gonosz testvérei a karavánban utazó kereskedőknek, akkor nem lett volna a Fáraó rabszolgája. Ha József nem lett volna a Fáraó jobbkeze, akkor senki sem gondolt volna arra, hogy hatalmas gabona tárolók épüljenek, hogy átvészelje a nemzet a hét év éhínséget. És ha nem lett volna ez az éhínség, Jákób és családja soha sem mentek volna Egyiptomba hogy élelemhez jussanak és oltalmat találjanak. Ha Jákób családja nem lett volna Egyiptomban, akkor nem váltak volna rabszolgákká. Ha ez nem történik meg, akkor a Kivonulás sem lett volna, és a Sínai hegynél a Törvényt sem kapta volna meg Mózes. Az Ígéret Földje sem lett volna, és Júda családfájában a Messiás, Jézus Krisztus sem jött volna el. 

Lenyűgöző látni, hogy egyetlen fiatalember nehézségei miként indították el a világot megrázó események láncolatát, amely tulajdonképpen a megváltásunkhoz vezetett. Milyen hatalmas Isten bölcsessége és mindenhatósága! 

József története akár a tiéd is lehetne. A mennyben fog egyszer nyilvánvalóvá válni, hogy azok az események, melyben te kulcsfontosságú szerepet játszottál, miként és mi célból fonódtak egy komplex egésszé. Józsefhez hasonlóan, az adott pillanatban talán nem érted mi miért történik az életedben, de ne feledd, Isten kézben tarja a dolgok alakulását, … hiszen Ő ellenőrzése alatt tart mindent,… és rád, kedves barátom nagy szükség van, hogy az Ő csodálatos terve kibontakozhasson általad is a világ minden szegletében. 

Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak Istene! Köszönjük neked, hogy belepillanthattunk lenyűgöző szuverenitásodba József történetén keresztül. Köszönjük hatalmadat és irányításodat nem csak József életében, hanem a miénkben is. Ámen 






(forrás: God Meant It For Good, Joni and Friends Daily Devotionals, fotó: pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések