Az egyszerűség értéke (Készítsük fel a szívünket az Ünnepekre)

Nagyon élvezem a karácsonyi kekszek sütését, vagy az ünnepi hangulat megteremtését az otthonunkban, mégis rájöttem, hogy ha kiégek miközben megvalósíthatatlan, valószínűtlen és fölösleges dekorációt, (vagy tökéletes kekszeket) készítek, akkor az egész értelmét veszti. Valójában, ha őszinte vagyok magamhoz, akkor elismerem, hogy minden törekvésem a tökéletes ünnep teremtésére a stressz szintemet igencsak megemeli, sőt teljesen kimerít.

Most az egyszerűség csodáját igyekszem megtanulni. Mert a kevesebb sokszor több. És a tartalom többet ér a külcsínnél.

Most tanulom észrevenni azt, amit el tudok végezni, és nem idegeskedni amiatt ami már meghaladja az erőmet. A legfontosabb dologként, pedig azt tanulom, hogy miként szakítsak időt arra, hogy leüljek Jézus lábaihoz az év ezen legboldogabb időszakában. Az igazság az, hogy senkinek sem fog feltűnni a kézzel egyenként dekorált kekszek hiánya. Mert a nap végén nem az otthonunk csillogása számít, hanem sokkal inkább a szívünk kisugárzása a fontos.

Az evangélium üzenete egyszerű. Ebben az évben, kérjük az Urat, hogy segítsen bennünket, hogy meg tudjuk ragadni az egyszerűséget, és a valódi értékekre tudjunk koncentrálni.

Atyám,

Te egy Jóságos Isten vagy, Aki méltó vagy a csodálatomra és a magasztalásomra. A mai napon szeretném teeléd letenni az ünnepekkel kapcsolatos elvárásaimat, és szeretném átadni neked az elérhetetlennek tűnő céljaimat. Szükségem van a segítségedre, hogy meg tudjam ragadni az egyszerűség csodáját, és hogy örömmel tudjam megtenni mindazt, amire az erőmből futja, és ne engedjem hogy a nem fontos dolgok miatt aggódjak. Ajándékozz meg egy békés, örömteli és hálás hozzáállással, hogy aztán az otthonomat is ez a lelkület hathassa át.

Bár vágyom a csodás ünnepi díszekre, és az ínycsiklandozó illatokra az otthonomban, mégis fontosabbnak tartom, hogy egy Téged tisztelő szívem legyen, és ez a lelkületem áldás lehessen a családom és a környezetem számára. Rádöbbentem arra, hogy ez csak akkor valósulhat meg, ha az elérhetetlen ötleteimet, vágyaimat elengedem, és helyette realitással és bölcsességgel élem meg a mindennapjaimat. Atyám, vágyom egy hálás, béke- és örömteli szívre, mely túlragyog a karácsonyi dekoráción és a konyhatündérségemen. Segíts kérlek, hogy időt szánjak az elcsendesedésre, a felpörgetett és túlzsúfolt időbeosztásomban a valódi találkozásra. Most, ebben a percben szeretnék megállni, és a figyelmemet Rád irányítani. Kérlek változtasd meg a szívem és az otthonom hangulatát. Köszönöm valóságos Jelenlétedet az életemben, és segítségedet mellyel az év ezen időszakát valódi tartalommal tölthetem meg. Jézus csodálatos nevében jövök Hozzád. Ámen.


Pedig csak kevés dolog van, amely igazán fontos, sőt valójában csak egyetlen egy. Mária jól választott! Ezt soha el nem vehetik tőle. (Lukács 10:42 EFO)





(Forrás: Prayers for the Woman's Soul, Julie Gilles, Embracing simple, http://www.juliegillies.com/2016/11/embracing-simple-prepare-my-heart-for.html, fotó: Collages my Passion/Facebook)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések