A szeretet mértéke

Maga pedig a mi Urunk Jézus Krisztus, és az Isten a mi Atyánk, a ki szeretett minket és kegyelméből örök vígasztalással és jó reménységgel ajándékozott meg, vigasztalja meg a ti szíveteket, és erősítsen meg titeket minden jó cselekedetben és beszédben.


2Thess. 2:16,17

Ha a szeretetet meg lehetne mérni, akkor a mértékegysége mindenképpen az adás lenne. Szeretnéd megtudni, mennyire szereted a gyerekeidet, a házastársadat, a szobatársadat, vagy a munkatársadat? Akkor tedd fel magadban a kérdést: Mit adok nekik? Őszintén szólva, az a szeretet, amely korlátlanul ad, nem gondolkodik ezen, mert az ilyen fajta szeretet soha sem mérlegeli önmagát, hanem fontolgatás nélkül ad, és soha sem veszi számba az áldozat mértékét.

Isten így szeret bennünket. Az Isteni szeretet mértéke pedig az, hogy mit, vagy inkább helyesebben mondva, kit adott nekünk. Mert Isten nekünk adta az Ő Fiát. Az Ő életét. Az Egyetlen Egyet. Isten mindent odaadott nekünk, semmit sem visszatartva, az utolsó grammot is, mindenben mindent nekünk ajándékozott. Hiszen Isten az Ő szeretetét meglepő módon gazdagon ránk, hitvány bűnösökre pazarolta.

Ezért egyszerű Istenben bízni. Veled kapcsolatban soha sem használja a kétségbeesés, a kudarc, a reménytelenség a csalódottság kifejezéseit. Az Ő bátorító szeretete soha sem említi meg a félelmet vagy a tévedést. Mert ezek a szavak nem a szeretet szavai. Semmiképpen sem az Ő szeretetének szavai. Amikor Isten bátorítani szeretne, akkor mindig a szeretet, a győzelem, a nyugalom, a béke, az öröm és a győzelem szavaival bátorít.

Olvasd el megint a fenti igeverset, és tapasztald meg Isten örökkévaló bátorítását. Ez az Ő szeretetének mértéke. Ha megerősítésre van szükséged a mai napon, engedd, hogy az Ő szerető szavával reményt és megnyugvást adjon neked.


Mivel a szereteted a szívemben él, Uram, én is tudok mihez nyúlni. Tisztában vagyok azonban azzal, hogy a Te szereteted nem lehet tétlen a lelkemben, hanem szüntelenül növekednie kell, aminek a mérlegelés nélküli adásban kell megnyilvánulnia. Bátoríts kérlek a mai napon a Te pazarló szereteteddel, és segíts hogy teljes bizalmamat Beléd vethessem, Aki egyedül méltó vagy erre. 
 
 

(Forrás: Joni and Friends Daily Devotionals, The Measure of Love, http://www.joniandfriends.org/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések