Isten akarata

József életének fundamentuma az a tény volt, hogy Isten létezik, lát, ismer, gondot visel és vezet. Szeretnék azonban még egy alapigazságra rámutatni, amely ugyancsak befolyásolta egész életét: ez Isten akarata. Isten nemcsak létezik, hanem akarata is van, amely nem vonatkoztatható el semmitől, ami a világban van - sem az emberi élettől, sem a történelem egészétől. Nem vonatkoztatható el tőled sem. Ez az akarat most és minden pillanatban szeretne bekapcsolódni az életedbe. Ha engedjük, ez az akarat megtanít arra, hogyan éljünk, mit mikor és hogyan cselekedjünk, mit mondjunk. Minden szavunk, mozdulatunk, választásunk, döntésünk vagy összhangban, vagy ellentétben van Isten akaratával.
Percről percre, óráról órára, éjjel és nappal, minden egyes ember vagy összhangban van Isten akaratával, vagy szemben áll vele. Ez az akarat átitatja a világegyetemet. Nincs olyan pillanat, amikor igaz volna az az állítás: "Istennek most nincs semmi határozott elgondolása vagy szándéka velem. Ebben a pillanatban azt tehetem, ami tetszik, nem kell tekintettel lennem sem rá, sem arra, hogy mi a terve velem." Ez sohasem igaz.
József lassan megértette és elhitte, hogy az életben nincs fontosabb dolog, amiért érdemes élnie, nincs nagyobb cél, amit maga elé tűzhet, mint az, hogy megismerje Isten akaratát, összhangba hozza vele saját életét, és minden cselekedetét ahhoz szabja. Ha Istennek igazán van terve életével, jövőjével és tetteivel, akkor ő mindennél jobban vágyik arra, hogy megismerje ezt az akaratot, hogy megtudja, mi ez a terv, mit kell cselekednie érte, és hogyan hajtsa végre Isten szándékát.
(Haynes: Isten küldött egy embert)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések