Hálás vagyok...

"Milyen jó hálát adni az Úrnak." 
(Zsoltárok 92,2)

Sok ember így köszönti egymást: "Szia, hogy vagy?" Észrevettem, ha a szokott "Kösz, jól!" formulával válaszolok, észre sem veszik. Elkezdtem a "Hálás vagyok" kifejezést használni. 
Válaszom érdekes dolgokat indít el. Szomszédom tette fel a kérdést a minap: "Hogy vagy?" Mikor válaszom - "Hálás vagyok!" - elhangzott, folytatta - "Miért? Mi történt?" Azt feltételezte, hogy valami rendkívüli történt, ami hálára késztetett. Áruházi alkalmazottak gyakran köszöntenek így: Jó napot, hogy van? Új válaszom reakciót vált ki belőlük, "Ez nagyszerű, csodás, klassz." Van, aki nagyrabecsülését fejezi ki válaszomért, és megköszöni. A héten az iskolaigazgató mondta, hogy szinte már várja a "Hálás vagyok!" válaszomat. Ha megkérdezik, miért vagyok hálás, lehetőségem nyílik elmondani, Isten mi mindenben áldotta meg életem. 
Ha szánunk egy percet a visszatekintésre, valamennyien sok-sok okot találhatunk, amiért hálásak lehetünk Istennek. A Zsolt 92,2 azt mondja: Az Úrnak jó hálát adni. A hála kifejezése nekünk is jó, másoknak pedig áldás lehet.

Imádság: Ó, Istenünk, adj hálás szívet, hogy felismerjük jóságodat, és megosszuk másokkal is. Ámen.

El tudom-e mondani, hogy hálás vagyok? 
(Nőnek születtél)
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések