Nyisd ki a szemem

"És amikor asztalhoz telepedett velük, vette a kenyeret, megáldotta, megtörte és nekik adta. Erre megnyílt a szemük, és felismerték, ő azonban eltűnt előlük...Még abban az órában útra keltek, és visszatértek Jeruzsálembe, ahol egybegyűlve találták a tizenegyet és a velük levőket. Ők elmondták, hogy valóban feltámadt az Úr, és megjelent Simonnak. Erre ők is elbeszélték, ami az úton történt, és hogy miként ismerték fel őt a kenyér megtöréséről."

Lukács 24: 30-31; 33-35

Mennyire nehéz felismerni Jézust? Melyek azok a megkülönböztető jegyek, amelyek megmutatják, hogy ő a Megváltó? Tudjuk, hogy ki nyitotta meg a két tanítvány szemét, amikor Jézussal kenyeret ettek, de hogyan? Mi hozta el azt az "Aha!" pillanatot?
"Miként ismerték fel őt a kenyér megtöréséről." Szemük látta a tányért, a kenyeret, és a kezeket, amint a kenyérért nyúlnak, majd szétszaggatják. Valami ismerősnek tűnt. Vajon ugyanaz az ember volt, aki néhány nappal korábban a Felső szobában hasonló módon törte meg a kenyeret? Közelebbről nézték, figyelték, ahogy a kenyeret kezeli. Hirtelen tudták. A tanítványok bizonyára észrevették a sebhelyeket a kezén. Hogyan is hagyhatták volna figyelmen kívül, amikor a kenyérdarabokat átadta nekik? Ez csakis Jézus lehetett. Melyik más élő ember járkálhatna úgy, hogy magán viseli a keresztre feszítés nyomait?
Amikor Istenről beszélünk másoknak, mindig Krisztusra kell mutatnunk. És amikor Krisztusról beszélünk, mindig a keresztre kell mutatnunk. "Mert a keresztről szóló beszéd... Istennek ereje. "(1 Korinthus 1:18) Az Atya megnyitja a keresők szemét, ha a keresztről elmélkednek. Ez az, ami a keresztény hitet teljesen egyedivé teszi. Amikor az embereknek megmutatjuk a Golgotát, felismerhetik a kereszténység kizárólagosságát is. Melyik más ember halt meg a kereszten, és mégis él?


Nyisd meg a szemem, hogy lássak, Uram. Mutasd meg nekem, mit jelent Krisztus szenvedése. Segíts, hogy jobban megismerjem Jézust azáltal, hogy ma elmélkedem mindarról, amit az én üdvösségemért szenvedett.

More Precious Than Silver
Joni Eareckson Tada: Open my eyes
Zondervan
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/keresztenyseg-szoveg-biblia-oldalak-8383409/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések