Honnan tudom, hogy Isten mit akar tőlem?



“Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.„ Máté 5:16





Amikor döntéseket hozok, mindig azt feltételezem, hogy van egy helyes választás. És ahhoz, hogy Isten akaratában maradjak, ki kell találnom ezt a pontos választ.

Elmélkedtem és imádkoztam. Megkérdeztem a barátaimat. A Google-ben kerestem válaszokat. Olvastam a Bibliát. Megerősítéseket kerestem, amelyek egyik vagy másik irányba mutatnak.

De aztán elgondolkodtam... Isten akarata tényleg ilyen bonyolult?

Nagyszerű dolog barátokat kérdezni, és megerősítést kérni másoktól. De mi van, ha Istennek fontosabb, hogy mi keressük Őt, mint hogy válaszokat keressünk?

Nagy irányjelzéseket akarunk Istentől. Isten csak azt akarja, hogy figyeljünk rá, és kérdezzük meg tőle, mi a legjobb "igen" a sok választás között.


Nemrég hallottam egy történetet, amely mélyen megrázott. Sűrű nap volt egy helyi étteremben, ahol rengeteg vendég jött és ment. Egyszer azonban egy fickó odament az üzletvezetőhöz, és átadott neki egy névjegykártyát. Azt mondta neki: "Ez a személyzetének szól." És érzelmi torkán akadva azt mondta: "Csak azt akartam, hogy biztosan tudják".

A vásárló ezután megfordult és távozott, miközben az üzletvezető a kötényzsebébe dugta a kártyát.

Később kinyitotta a kártyát a személyzetnek címezve. Nem a szolgáltatásért vagy az ételért, hanem a mosolyukért mondott köszönetet.

A vendég elmagyarázta, hogy aznapra tervezte, hogy véget vet az életének. De az ő ajándékuk, az egyszerű beszélgetések egyszerű mosollyal a remény ajándékát adták neki.

Amikor meghallottam ezt a történetet, elsírtam magam. Valami megmozdult bennem mélyen.

Hiszem, hogy ez egy gyönyörű kép arról, hogyan működik Isten akarata a Jézusban hívők számára. Ő keresztezi az életünket azokkal, akiknek szükségük van az Ő reménységére, és azt súgja nekünk: Nálatok van a remény, amire szükségük van... Adjátok meg nekik.

Talán azzal kezdjük, hogy felajánljuk valakinek az időnk egy részét, megosztjuk a történetünket, vagy egyszerűen csak mosolygunk. És amikor ezt tesszük, változás történik. Olyan, mintha minden egyes cselekedetünkkel felhasadna a világ, és Isten világossága széttöri a világ sötétségét.


A mai kulcsversek azt mondják, “Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. Lámpást sem azért gyújtanak, hogy a véka alá tegyék, hanem a lámpatartóra, hogy világítson mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.„

‭‭Máté‬ ‭5‬:‭14‬-‭16‬ ‭


Isten azt akarja, hogy hagyjuk világítani a fényünket. Ez az Ő akarata. Ez az Ő terve. Ez az Ő utasítása.

Minél jobban odafigyelünk ezekre az Istentől származó, pillanatról pillanatra érkező útmutatásokra, annál inkább kezd a gondolkodásunk egybeesni az övével. Az elménk új ritmusba kerül, hogy azt lássuk, amit Ő akar, hogy lássunk, hogy azt tegyük, amit Ő akar, hogy tegyünk.



Drága Uram, ma világosság akarok lenni számodra. Mutasd meg nekem valakit konkrétan, akinek átadhatom a Te reményedet. Jézus nevében, Ámen.




Forrás:

by Lysa TerKeurst

How Do I Know What God Wants Me To Do?

February 8, 2024

Daily Devotion

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2024/02/08/how-do-i-know-what-god-wants-me-to-do

Fotó: Canva.com


Megjegyzések

  1. Nagyon szépen köszönöm neked Istenem, hogy szeretc,és azt akarod, hogy vil.Köszönöm, hogy vagy nekem àmen.ágitcsak,adj erőt,mert Nélküled ezt nem tudom

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések