Reggeli gondolatok

 Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.

(Filippi 4:6-7)

Tetszik, ahogy Pál ezt a gondolatsort kezdi: Semmiért se aggódjatok.

Ha nem tudnánk milyen fizikai állapotban fogalmazta meg ezeket a gondolatokat Pál Apostol, könnyen elhessegethetnénk őket azzal az érvvel, hogy ezt egy öreg ember írta le akinek fogalma sem volt arról, hogy mit jelent a valóság zűrzavarában élni. Azonban ő ezeket a sorokat börtönből írta, miután éveken keresztül szüntelen üldözésben és nehézségek között élt.

Nekünk, akik a 21. században élünk, nehéz megragadni azt a tanácsot, hogy semmi miatt se aggódjunk, hiszen tragédiák sorozata, szenvedés, betegség, járvány és égbe kiáltó igazságtalanság vesz bennünket körül. Van, aki éppen kamaszokat igyekszik nevelni. Van, akit a munkája elvesztésének félelme szorongat. És vannak akik fizetéstől fizetésig igyekszenek túlélni a mindennapokat.

Azonban Pál nem azt kéri tőlünk, hogy tagadásban legyünk mindazzal kapcsolatban, ami körbevesz bennünket. Ő arra bátorít bennünket, hogy amikor aggódhatnánk, inkább máshogy közelítsük meg a helyzetet. A nehézségek, konfliktusok, stressz, fájdalom és félelem kavalkádjában, menjünk Istenhez, és adjuk át Neki aggódó gondolatainkat, és tapasztaljuk meg azt a békét amit egyedül Ő adhat.




Forrás: Christine Caine, First Things First, Confronting Worry

Fotó: Pinterest

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések