Egy boldog befejezést szeretnék

Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. Ézsaiás 40:29


Szeretem a jó filmeket. Számomra ez azt jelenti, hogy a jó legyőzi a gonoszt, senki nem sérül meg és mindenki boldogan él, míg meg nem hal. Tudom, egy kicsit naiv gondolkodás.
Viszont én úgy döntöttem, hogy a nyers valóság így is eléggé összetöri a mindennapokat, nem kell ezért mozijegyet fizetni. Ezzel a filozófiámmal indultam el a moziba megnézni a Sea Biscuit című filmet.

Ott ültem pattogatott kukoricával a kezemben, élveztem a pihenő időt, amit magamnak adtam mikor az egyik szereplő szavai mellbe vágták és visszarántottak a könyörtelen valóságba.

,,Nem dobhatunk el egy életet, csak azért mert egy kicsit nehéz."

Végem volt.

Bár élveztem a film többi részét is, de ezek a szavak belém égtek, mintha csak nekem szóltak volna.
Az az igazság, hogy kicsit mindannyiunknak vannak nehézségei. Ernest Hemingway azt írta egyszer: A világ mindenkit összetör, és sokan ott válnak erőssé, ahol összetörtek.
Mindannyiunknak vannak rejtett hegei, friss sebei és összetört részei. A jó hír az, hogy Isten közel húzódik azokhoz, akik összetörtek. Azokon végzi legszebb munkáját, akik a leginkább megsebzettek. Ézsaiás így ír erről: ,,Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi." 

Isten előttünk jár és minden próba és fájdalmas körülmény esetén rejtett el kincseket, vagy gazdag titkokat, amelyeket csak ezeken a sötétnek tűnő helyzeteken keresztül találhatunk meg. A legerősebb igazságok a legsötétebb időkben mutatják meg magukat. A fájdalom felerősíti a szükségletünket Isten iránt és később áldásként szolgálhat.

Én klinikai depresszióval küzdök, így a sötétség igen megszokott dolog az életemben. Az évek során sok mindent kipróbáltam, hogy enyhítsek a fájdalmamon- étellel, szolgálatban elért sikerrel, mások elismerésével, perfekcionizmussal, jó cselekedetekkel…szóval gondolom értitek.

1995-ben a gondosan felépített életem összeomlott és két hosszú évet töltöttem a depresszió okozta sötétség legalján. Fogalmam sem volt arról, hogyan hogyan kezeljem a fájdalmat és a sérüléseket. Istenhez kiáltottam kétségbeesésemben. Ő meghallgatta a kiáltásomat és a Szent Íráshoz vezetett, ami azóta is gyógyítást nyújt és segít, hogy kezelni tudja a fájdalmam.

A 40. Zsoltár 1-3. verse ezt mondja: ,,Bíztam az Úrban, bizakodtam, s ő lehajolt hozzám és meghallgatta kiáltásomat. Kiszabadított a sírgödörből, ki az iszapból és mocsárból. Sziklára állította lábamat, és megszilárdította léptemet. Ajkamra új éneket adott, Istenünk magasztalására. Sokan látják majd és megremegnek, s eltelnek az Úr iránt bizalommal."

Nem tudom mi most a te fájdalmad, de tudom, mit érzel.

Lehet hogy kétségbeesetten próbálsz ragaszkodni az életed összetört részeihez és nem tudod, merre tovább.

Az ellenség hangja a szívedre és az elmédre próbál hatni és elhitetni veled azt a hazugságot, hogy túl szennyes és törött vagy ahhoz, hogy Isten használni és szeretni tudjon téged.

Úgy tűnik, hogy ez a te valóságod, hogy feladd és úgy érezheted, hogy az életnek nincs értelme.

Elég!

Semmi sincs távolabb az igazságtól. Az hogy, hogyan válaszolunk a mélységekre és a fájdalomra, az a mi döntésünk.

Belesüllyedhetünk a sötétségbe, vagy megragadhatjuk a fájdalmat és tanulhatunk belőle.

Megelégedhetünk egy élettel, amit a fájdalom határoz meg, vagy valami jóra használhatjuk azt az erőt, amit a fájdalmon keresztül tanultunk meg.

Figyelmen kívül hagyhatjuk a fájdalmat, remélve, hogy elmúlik, vagy szembenézhetünk vele, engedve Istennek, hogy meggyógyítsa a törött részeket.

Emlékezzünk Ézsaiás szavaira: ,,Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi."

Lehet, hogy fáradt vagy, készen arra, hogy feladd. Isten tudja. Isten hallja. Ő fog erőt adni, hogy jó döntéseket hozzunk és ma azt kérdezi: ,,Gyermekem mit teszel a fájdalommal ami ért téged?”

Atyám, a szívem összetört. A sötétség nagyon valóságos és több benne a kérdés, mint a válasz. Viszont én a bizalmat választom a félelem helyett és a hitet a kétségek helyett. Téged választalak ma Istenem.
Jézus nevében, Ámen.


                                                      


(forrás: girlfriendsingod.com
Mary Sotherland-A Happy Ending, Please!
fotó:pinterest.com)  


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések