Lábainál megpihenni

Hallgasd meg szavamat reggel, URam, reggel eléd készülök, és várlak.
(Zsoltár 5:3)

 Minden nap minden pillanatában összpontosítunk valakire, vagy valamire. Egy jól kiegyensúlyozott élet Istenre helyezi a hangsúlyt, ami annak köszönhető, hogy megpihenünk a lábánál.

Mit jelent ez valójában? Először is meg kell állnunk. Mária és Márta élete jó példa arra, hogy bemutassa ezt az igazságot. Mária abbahagyta a segítséget a konyhában, hogy leülhessen Jézus lábánál. Márta pedig amiatt panaszkodott, hogy egyedül kell a sok munkát megcsinálni, míg a testvére csak üldögél, szerinte ez időpocsékolás volt. Mindig lesz valaki aki félreérti vagy panaszkodik amiatt, amikor azt választjuk amit Jézus is mondott Mártának, a ,,jobbik részt".

,,Mártát pedig teljesen lefoglalta a sok munka. Ezért odajött, és így szólt: Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a munkában? Mondd hát neki, hogy segítsen! Az Úr azonban így felelt neki: Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle. "(Lukács 10,40-42)

Vegyük észre, hogy a választotta szót használta. Mária választott, hozott egy döntés, nekünk is ezt kell tennünk. Határozott döntés és elhivatottságot kíván az, hogy leüljünk Jézus lábánál. Hihetetlen, hogy mennyire el tudom pazarolni a napom legjobb részét és csak a maradék időmet szentelni Istennek, majd amiatt panaszkodok hogy erőtlen az életem. 

Kétségbeesetten vágyódsz a békére és az egyensúlyra amit csak Ő tud megadni? Akkor itt az ideje hogy számba vedd mire szánsz időt és ülj le az Ő lába mellé. 

A Isten iránt végzett munka csak elnyűtt helyettesítése a valódi Istennel töltött időnek. Paradox módon csak akkor tudunk az Ő jelenlétébe burkolózni, ha megállunk és megtanuljuk, hogyan várjunk Rá. Bár én ki nem állhatom, ha várni kell valamire, vagy valakire, azt tanulom éppen, hogy minden várakozással eltöltött idővel Istennek célja van és erőt ad ezzel nekünk. 

A várakozás elveszi az irányítás erejét. Kötelezve vagyok arra, hogy szembenézzek az ismeretlennel. Istenre várva más irányt vehet az életem. Minden várakozással töltött idő alatt Ő felkészít engem a körülményekre és a körülményeket is nekem készíti. 

Uram, virradatkor már hallod kiáltozásomat már reggel eléd tárom kérésemet és várok. (Zsoltár 5:3) 
A várakozással töltött csendes pillanatok adják a szent egyensúlyt, amely majd gyökeret ereszt és növekedést szül. 

Nem csak hogy meg kell állnunk azért, hogy leülhessünk Krisztus lábához, de hallgatni is meg kell tanulnunk. Mózes 5. könyve ezt mondja: Hogy szeressed az Urat, a te Istenedet, és hogy hallgass az ő szavára, és ragaszkodjál hozzá; mert ő a te életed és a te életednek hosszúsága. 

Tudom sokféle hang zsong azért, hogy elvonja a figyelmünket. A kulcsa a kiegyensúlyozott életnek, az hogy megtanítsuk a lelki füleinknek azt, hogy az Ő hangját mindig meghalljuk. 

Harmadikosokat tanítottam, amikor Dan Texas államba ment egy szemináriumra. Az én osztályom egyike volt a hét harmadikos osztálynak az iskolában, ami az iskola első napjaiban mindig káoszt eredményezett. A testnevelés tanár adott a többi tanárnak egy kis szünetet és kivitte a játszótérre a gyerekeket. A testnevelés óra után minden tanárnak a saját felelőssége volt a saját diákjait megtalálni. Hét tanár próbálta 200 diák figyelmét megragadni. Pár nap múlva hihetetlen dolog történt. Egy vagy két szó után a diákok már szaladtak a saját tanáraikhoz. Felismerték a saját tanáruk hangját a többi között, mert ezt a hangot hallgatták napközben a legtöbbet. 

Nekünk is így kell élnünk. Minden körülmények között az Ő hangjára kell figyelnünk. 
Jézus lábánál ülni annyit tesz, jó irányba összpontosítunk és egyensúlyban van az életünk. Csendben vagyunk Ő előtte akkor tudunk erőt kapni, hogy egyensúlyban éljük meg az életünkben. 

Atyám, segíts nekem megtanulni, hogy üljek a Te lábadnál és legyek a Te jelenlétedben. Taníts arra, hogy a fegyelmezzem lépéseimet és úgy tudjam beosztani az időmet, ahogyan az Neked is tetszik. Minden prioritásom és napirendem átadom Neked. Jézus nevében, Ámen.







(forrás: girlfriendsingod.com
Mary Southerland-Sitting at His Feet
https://girlfriendsingod.com/sitting-at-his-feet/
fotó:pinteres.com)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések