Van bocsánat

 

 "Grádicsok éneke. A mélységből kiáltok hozzád, Uram! Uram hallgasd meg az én szómat; legyenek füleid figyemetesek könyörgő szavamra! Ha a bűnöket számon tartod, Uram: Uram kicsoda maradhat meg?! Hiszen Tenálad van a bocsánat, hogy féljenek Téged! Várom az Urat, várja az én lelkem és bízom az ő ígéretében. Várja lelkem az Urat, jobban mint az őrök a reggelt, az őrök a reggelt. Bízzál Izráel az Úrban, mert az Úrnál van a kegyelem és bőséges nála a szabadítás! Meg is szabadítja Ő Izráelt minden ő bűnéből." Zsoltárok 130, 1-8


Hálát adunk, Uram, mai Igédért. Köszönjük, hogy Nálad van bocsánat. Kérünk, áldj meg minket, hogy nálunk is lehessen. Uram, segíts, hogy most elnyerhessük. Tőled magunk és másik számára is a teljes és tökéletes bocsánatot. Áldj meg minket és oldd meg életünket Lelked által. Ámen

Egy asszony nem tudott istentiszteletre elmenni, megkérdezte egy templomból hazafelé tartó ismerősét: Miről beszélt a tiszteletes úr? A megkérdezett legyintett egyet a kezével és azt felelte: A bűnnel bajlódott, mint mindig!

Gondoljunk arra, mindig ezzel bajlódunk, mert ez az egyetlen komoly baja az életünknek. Ezzel küszködünk mindig. Mindegy, hogy az enyém, vagy a másik bűne, de mindig ezzel van a baj. Sokszor azzal küszködök, milyenek voltak velem. Hogy voltak képesek erre? Ha ránk most lenéz az Úr, azt kell, hogy mondja: megint a bűnnel bajlódik szegény. Ezért örömüzenet ma számunkra: "Nála van a bocsánat!"

A bűnre egyetlen megoldás van, több nincs: a bocsánat. Bármennyire is keresnénk más megoldást, nincs. Sokszor küszködünk, mert szeretnénk elfelejteni vagy jóvátenni. Hány ember megsértette feleségét és másnap hoz egy csokor virágot és úgy gondolja, most már jóvátettem. Próbálok valami olyat tenni, amivel a másikat kiengesztelhetem, vagy igazolom magam: nem voltam hibás, nem úgy gondoltam.

Belül nagyon sok minden folyik, amivel próbálom eltávolítani ezt a súlyt, vagy követ, ami nyom. Mindenféle megoldásunk van, de egyik sem megoldás. A bűnnek egyetlen megoldása van a földön, - a bocsánat. Ma azt mondja az Ige: van bocsánat!(...)

Nemrégen olvastam az Igében a következőt és nagyon örültem: " Ímé adtam elődbe egy nyitott ajtót, amit senki be nem zárhat" (Jel 3,8) Az Úrnál van egy nyitott ajtó, mert ma azt mondja nekünk az Ige: "Nála van a bocsánat!" Nagyon sokszor a bűnnek csak azt a részét látjuk , amit emberek ellen vétettünk és elfelejtjük, sokkal nagyobb, amit az Úr ellen vétettünk. Minden bűn felségsértés, az Isten ellen való bűn. Ezt csak Ő bocsájthatja meg. (...)

Egy testvérem, aki nemrég ment haza az Úrhoz, mondta el, hogy orvosi rendelőben dolgozott és valamit elrontott. Megmondta ezt az orvosnak, aki így válaszolt: Ó Krisztina, elnézi azt az Isten! Mire ő ránézett az orvosra és azt mondta: Nem elnézi, - megbocsájtja. Mindig egy elnéző Istent keresünk. Isten nem néz el! Azt mondja az Igénk: "Ha a bűnöket számon tartod", - számon tartja! A legkisebb hajszál dolgok felett sem néz el. Isten nem egy elnéző nagyapa, akinek ha kicsit hízelgek, elnézi nekem. A bocsánat nem olcsó dolog. Isten bocsánata hihetetlenül drága bocsánat. Isten szent és igazságos Isten. Értsük meg ezt egyszer nagyon komolyan. "Tisztábbak szemeid, hogysem nézhetnéd a gonoszt."(Hab 1,13)

(...)

Minden bűnnek jogos és igazságos büntetése van. - de Nála van a bocsánat. Ez a bocsánat mérhetetlenül sokba került. Jézus Krisztusnál van a bocsánat. Nagyon sok ember Istennel tud mit kezdeni, valahogy mindig tudta, hogy van, de Jézus...? Amikor Jézus megjelent ezen a földön, Keresztelő János ujja rámutat: "Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!"( Jn 1,29)

(...)

Lelkiismereted poklától nem szabadultál meg, amelyik elkezdődik a bűn pillanatában és örökkön-örökké tart. Ebből keresünk csillapítást a szórakozásban, italban, munkában. Legolcsóbb fájdalomcsillapító a munka. Lehet te is ezt szeded, amikor dolgozol, elterelődik a figyelmed. Addig semmi nem olyan éles, akkor nem éget úgy a pokol. Valaki így mondta: mindenki megbocsátott nekem, de magamnak nem tudok megbocsátani. Mások elfelejtették, én nem tudom.

Nem volt olcsó bocsánat, amikor Jézus Krisztus lejött erre a földre és magára vette bűneidnek minden büntetését, következményét. Nem tudom valaha megláttad-e magad számára azt a véres keresztet a Golgotán? Átélted-e valaha, hogy Jézusnak minden szenvedése éretted történt?Álltál-e úgy egyszer alatta, hogy megértetted: bűneim juttatták ide. Amit kezemmel vétkeztem, azért az Ő kezét szögezték át, lábam sok görbe útjáért az Ő lába vérezett, agyam iszonyú gondolataiért volt rajta a töviskorona.  Az a nyelv, amelyik soha nem mondott álnokságot, az ínyéhez tapadt amikor kimondta: "szomjúhozom!" Valaha átélted-e, - Nála van a bocsánat. Valaki azt kérdezte: nem tesz ez titeket könnyelművé, hogy Isten mindent megbocsát?(...)

Ha egyszer megérted, hogy az a kéz a Golgotán érted szögeztetett át, akkor neked nem lesz olcsó a bocsánat. Tudni fogod, hogy nem vétkezhetem könnyelműen. Csak nem fogok annak fájdalmat okozni, aki ezt tette értem? Féled-e az Urat úgy, hogy szereted Őt és nem akarod megbántani? Aki egyszer átélte a bocsánatot ezen az áron, az többé nem maradhat ugyanaz az ember. (...)

Eljött-e már az életedben, hogy tudod jóval viszonozni a gonoszt? Ha ott jártál a kereszt alatt, ha átélted az Ő bocsánatát, akkor hazamehetsz azzal, hogy mindenkinek mindent megbocsátottam. Mehetek egy boldog, szabad életbe, ahol kapok és adok bocsánatot. Jó volna most ezt az egy szót aláhúzni szívetekben: van! Számomra is van, mások számára is van. A haragosomnak is van, aki az életemet tönkretette, annak is van!

Jó volna nem számon tartani évtizedes bűnöket. Ha tied eltöröltetett, törölj el ma te is mindent. Ma átélheted először, vagy újra ezt a drága bocsánatot. A Biblia így mondja: "Ha a bűnöket számon tartod, Uram, Uram kicsoda maradhat meg? Hiszen Te nálad van a bocsánat, hogy féljenek Téged!"




Imádkozzunk:

Köszönöm Uram, hogy ma éjjel leperelted velem a bűnbocsánat és felejtés perét. Áldalak, hogy megszólítottál ezzel az Igével ma reggel. Köszönöm, hogy személyes üzenetté vált számomra. Áldalak hogy, úgy bocsáthatok meg, ahogy nekem megbocsátottál. Hogy úgy felejthetek, ahogyan Te felejtettél el mindent. Kérlek segíts, hogy semmit ne tartsunk számon, hogy meg ne nehezedjék a szívünk. Áldj meg most, hogy kaphassunk és adhassunk bocsánatot. Hogy boldog, szabad életet élhessünk ezen a földön. Hogy egyszer majd hazamehessünk Hozzád, - Hozzád, akinél volt, van és lesz bocsánat, szeretet, öröm, békesség. Áldj meg minket, nevedért. Ámen.

Forrás:

Trausch Liza

Csendes napok üzenete


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések