Igazságosan cselekedj,Őrizd meg a hűséges szeretetet, Alázatosan élj

Ez volt az ÚR igéje, amely a móreseti Mikeáshoz szólt Jótámnak, Áháznak és Ezékiásnak, Júda királyainak idejében. Ezt látta Samáriáról és Jeruzsálemről. 

Mikeás 1:1

Olvasd el:
  • 2Kórnikák 27:1-2  Huszonöt éves volt Jótám, amikor uralkodni kezdett, és tizenhat évig uralkodott Jeruzsálemben. Anyja neve Jerúsá volt, Cádók leánya. Azt tette, amit helyesnek lát az ÚR. Egészen úgy tett, ahogyan apja, Uzzijjá, csakhogy ő nem ment be az ÚR templomába. A nép azonban továbbra is romlott volt.
  • 2Krónikák 28:1-4 Húszéves volt Áház, amikor uralkodni kezdett, és tizenhat évig uralkodott Jeruzsálemben. De nem azt tette, amit őse, Dávid, amit helyesnek lát az ÚR,hanem Izráel királyainak az útján járt, sőt istenszobrokat is csináltatott a Baaloknak.Tömjénezett a Ben-Hinnóm völgyben, és a fiait elégette áldozatul, azoknak a népeknek az utálatos szokása szerint, amelyeket kiűzött az ÚR Izráel fiai elől.Áldozott és tömjénezett az áldozóhalmokon, a dombokon és minden bujazöld fa alatt.
  • 2 Krónikák 29:1-2 Ezékiás huszonöt éves korában kezdett uralkodni, és huszonkilenc évig uralkodott Jeruzsálemben. Anyja neve Abijjá volt, Zekarjáhú leánya. Azt tette, amit helyesnek lát az ÚR, egészen úgy, ahogyan tett az őse, Dávid.

Mai Igeverseinkben Mikeás prófétával találkozunk. Mikeás Móreset városából származott, mely Gát mellett, Jeruzsálemtől délnyugati irányban, kb. huszonöt mérföldre helyezkedett el. Mikeás szociális igazságszolgáltatásról prófétált egy olyan időszakban, mikor a gazdagok felvásárolták a kis birtokokat, ezzel megnehezítve a szegények életét. Más prófétákhoz hasonlóan – rámutatott a nép bűneire és megtérésre szólította fel őket.

Mikeás Jótám (750-735), Áház (735-715) és Ezékiás (715-686) király uralkodása alatt volt próféta. Ma három nagyon különböző királyt látunk, akik három különböző hívő embert képviselnek.

Jótám király nem volt rossz király, de nem kötelezte el magát teljesen Isten mellett, és nem állította le népe bálványimádását, mikor az kitartott bűnös szokásainak gyakorlásában. Áház király nyíltan Isten ellen volt, Ezékiás király viszont igazán szerette Istent.

Te melyik típusú keresztény vagy? Teljesen elkötelezted magad Isten és az Ő parancsainak követése mellett, mint Ezékiás király? A világ szerint élsz, mint Áház király? Vagy valahol a kettő között vagy, félretéve Istent, és csak a vasárnapi istentiszteleten és ünnepnapokon veszel Róla tudomást, mint Jótám király? Szeretném azt mondani, hogy én teljesen Ezékiás király szerint élek, de el kell, hogy ismerjem, hogy sokszor vagyok olyan, mint Jótám.

Drága Istenem, segíts teljesen Neked szentelt életet élnem. Segíts olyan odaszánt nőnek lennem, aki teljes szívéből szeret Téged. Jézus nevében, Ámen.


forrás: szeresdnagyonistent:Mikeás könyve  fotó:pinterest

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések