A mi Istenünk... egy személyes Isten

Napnyugtakor mindenki hozzávitte a különféle bajokban szenvedő betegét; ő pedig mindegyikükre rátette a kezét, és meggyógyította őket.

(Lukács 4:40)


Lukács evangéliumának 4. fejezete szerint, Jézus ha megjelent valahol, a környező vidékekről elindultak, és elvitték a betegeket Hozzá. A következőképpen is szólhatott volna a bibliai leírás:
Jézus rátekintett a tömegre és így szól: „A vak emberek üljenek ide. Mindazoknak, akiknek ragályos betegségük van, üljenek erre a területre. Hol vannak a nagyothallók? A nagyothalló emberek azon a lejtőn várakozzanak. Mozgássérülteket arra kérem, hogy ide, előre gyülekezzenek. Mindenki elhelyezkedett? Készen álltok? Akkor kezdjük el!” Majd a tömeg felé lendítette a kezét és így kiáltott: „Gyógyuljatok meg!”


Milyen jó, hogy nem így történtek a gyógyítások! Nem nagyszabású, hatalmas tömegeket érintő, személytelen csodák történtek Jézus körül. Ehelyett minden egyes betegre ráhelyezte a kezét. Az Ő finom érintése meggyógyította a siketet. Ő csakis kedves szavakkal illette a vakot, aki kinyújtotta felé a kezét. Minden egyes beteg fontos volt számára, egyenként szolgált feléjük, személyesen odahajolt hozzájuk. Így cselekedvén, a hatalmas, mennyei dolgokat szeretetben, odafigyelve, különlegesen személyesen vitte véghez.


Számomra ez olyan lenyűgöző Krisztusban! Annak ellenére, hogy az Istennel teljesen összhangban élt, és a Teremtő Isten nyilvánult meg általa, Jézus mégsem nagy felhajtással élte meg a mindennapjait. Ő minden egyes cselekedetével dicsőítette a mennyei Atyát, de mellőzte a feltűnést. Az ótestamentumi Sínai hegyet füst és tűz vette körül, megközelíthetetlen volt az emberek számára, ezzel szemben az újtestamentumban lévő Golgota hegyet a szeretet és a könnyek tették megközelíthetővé.


Isten ilyen csodát szeretne véghezvinni az életedben. Ő ma is ugyanazzal a szeretettel és odafigyeléssel fordul feléd, mint ahogy kétezer évvel ezelőtt tette. Te nem csak egy arc vagy a névtelen embertömegek tengerében, akiket a problémájuk szerint csoportosít, különállítva a siketeket, vakokat és mozgássérülteket. Jézus kitüntetett figyelemmel, személyesen szeretne megérinteni téged.


Uram, köszönöm, hogy nem csak egy „hogy is hívják?” vagyok számodra. Nem csak egy vagyok a tömegben. Én a tervedben megszülettem még a világ formáltatása előtt, megalkottál, minden egyes csontomat egyedivé formáltad. Kérlek hogy a mai napon ugyanazzal a személyes odafordulással és hatalmas erővel érintsd meg az életemet, ahogyan évszázadokon keresztül gondoskodtál az emberekről.
Ámen





(Forrás Joni Earackson Tada: God is so... Personal, Joni and Friends Daily Devotional, www.joniandfriends.com, fotó: pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések