Egy kereszt központú élet

Öljétek meg tehát tagjaitokban azt, ami csak erre a földre irányul: a paráznaságot, a tisztátalanságot, a szenvedélyt, a gonosz kívánságot és a kapzsiságot, ami bálványimádás, mert ezek miatt haragszik Isten.


Kolossé 3:5-6



Élvezem a reggeli rutinomat: forró kásán 2 db kiwi, és egy csésze kávé a munkahelyen. Ez a rutin mit sem változott az évek alatt. Ez azért van, mert szeretjük a szokásainkat azon dolgok köré építeni, amelyek fontosak számunkra. Fontos erre a törvényszerűségre gondolnunk, amikor életünket az Evangélium köré szeretnénk építeni. C.J. Mahaney így fogalmaz: „Egy kereszt központú életet kívánsz élni? A kereszt központú élet kereszt központú napokból áll össze.” 

Barátom C.J, aztán elmagyarázza, miként tud az Evangélium tüze a mindennapjainkban fényesen ragyogni: Ahogy elkezdjük a napunkat, először is saját magunknak kell az Evangéliumot prédikálni, a hallgatóságunk a saját szívünk, ilyenkor arra emlékeztetjük magunkat, hogy mi számít igazán Istennek. Ezután tanuljunk meg egy Igeverset: Isten azt szeretné, ha ígéretei mélyen a szívünkbe gyökereznének, így erősítve bennünket az örök élet igazságával. Minden nap fontos, hogy az Evangéliumot imánkban is megemlítsük: soha se felejtsük el megköszönni Istennek a bűneink bocsánatát, ne mulasszuk el, hogy hálát adjunk Krisztus keresztjéért, mindig megvallva a bűneinket, és beszélgessünk Urunkkal az örök élet dolgairól. Énekeljük is az Evangéliumot: válassz olyan dicsőítő énekeket, melyek a kereszt áldozatáról szólnak. És ne felejtsünk el elmélyedni az Evangélium igazságában: egyedül így lehet egyre inkább Jézushoz és áldozatához ragaszkodni, soha se elégedjünk meg azzal, amit már megértettünk, ássunk egyre mélyebbre az Evangélium igazságában. 

Nehéz a régi szokásainkat félre tenni, de C.J. Mahaney által megfogalmazott javaslatok megfogadása segíthetnek nekünk abban, hogy egyre inkább egy kereszt központú életet éljünk. Ez önerőből nem fog menni, Isten Szent Lelkének segítségét kell kérnünk, annak érdekében, hogy Jézus keresztje köré épülhessen az életünk. 

Jézus, kérlek mindig tarts engem a kereszted közelében, szüntelenül benned bízva és remélve





(Forrás: The Cross-Centered Life, by Joni Earackson Tada, www.joniandfriends.com, fotó: pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések