Az Írás betűje


"Mert amíg test szerint éltünk, a bűnök törvény által szított szenvedélyei hatottak tagjainkban, amelyek a halálnak termettek gyümölcsöt. Most azonban, miután meghaltunk annak a számára, ami fogva tartott minket, megszabadultunk a törvénytől, úgyhogy az új életben a Lélek szerint szolgálunk, nem pedig az Írás betűje szerint, mint a régiben."

Rómabeliekhez írt levél 7:5,6



Hagyj el minden igazságtalanságot. A gonosz minden formájától tartsd távol magad. Hetvenszer hétszer bocsáss meg. Zárkózz el minden erkölcstelenségtől. Tisztátalan szó ne hagyja el ajkad. Szabadulj meg a keserűségtől.

Minél hosszabb az írás betűje, annál nyomasztóbb az engedelmesség iránti kényszer. Az ilyen típusú listák nagyon kimerítőek tudnak lenni. Leküzdhetetlennek tűnő akadályként, fárasztó teherként tekintünk rájuk. Minél inkább a "szabad" és "nem szabadra" koncentrálunk, annál inkább megkísértődünk, hogy áthágjuk a törvényt. Olyan ez, mint amikor egy édesanya azt mondja gyermekének, hogy ne menjen be a szobába, a gyermek pedig egészen biztosan előbb vagy utóbb mindenképpen a szoba felé veszi majd az irányt. Ahogy az Ige is mondja: "a bűnök törvény által szított szenvedélyei hatnak tagjainkban".


Hála Istennek, hogy szabaddá lettünk és Lélekben az Urat szolgálhatjuk, és nem a betű által kell élnünk. Mert mi Jézust szolgáljuk, és nem egy szabályrendszert. Ezért nem kellene a "győzelem" vagy a "bukás" szavak által meghatározni engedelmességünket. Mert nem egy bűn győz le bennünket, sokkal inkább az Úr iránti engedelmességünk vagy engedetlenségünk kérdése ez.



Amennyiben az engedelmességre mint kötelességre tekintesz, hamarosan teherként fog az rád nehezedni. Az Írás betűjének nincs megmentő vagy megtisztító hatalma, és az emberi akaratnak, függetlenül annak erejétől, nincs elegendő hatalma megújítani téged. Inkább nézz Jézusra, és engedelmeskedj Neki boldog, töretlen örömmel.



Uram, köszönöm, hogy körbeveszel szereteteddel. A szeretetben végzett engedelmességgel és tiszta örömmel szeretném ezt viszonozni Feléd.




(Forrás: Joni and Friends Daily Devotionals, The Written Code, http://www.joniandfriends.org/ fotó:pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések